×

Az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával megvalósul az „A Mária Út önkéntes hálózatának kiépítése, fejlesztése és motivációs formáinak tervezése” című projekt keretein belül egy olyan know-how fejlesztés és tesztelés, amely révén lehetőségünk adódik nagyobb földrajzi és életkorbeli spektrumban önkénteseket bevonni, felkészíteni őket a kulturális értékekre alapozott programok egyedi önkéntes tevékenységére. Létrejön egy komplex motivációs módszertan, valamint a megvalósítás 3 évében annak alkalmazása és finomhangolása. A módszertan alapján hosszútávon az önkéntesség bevezetése, újraélesztése, működtetése, fenntartása, helyi értékek bevonása valósul meg. Ennek eredménye az erős társadalmasító hatás, a közösség kohéziós és kulturális értékeinek erősítése és átadása a következő generációnak. A projekt elemeként rendezvények, képzések, workshopok, kompetencia-térkép, kiadványok és egyéb eszközök megrendezése és beszerzése valósul meg.
A projekt támogatásának összege 25 Millió Forint, amely 100% intenzitású. A projekt megvalósítása 2017. április 1-jén kezdődött meg. A projekt zárására 2020. március 31-én kerül sor. A projekt az „EFOP-1.3.5-16-2016-00973” azonosítószámú támogatási szerződés keretében valósul meg.

amp templates

Csurgó – Csurgónagymarton

, szerző: sodi

CS4 útvonal 

Táv: 14 km

Nehézség (1-5): 2

Jármód: kerékpár

Kiknek ajánljuk: családoknak, kisebb csoportoknak akár gyerekekkel is, valamint hobby sportolóknak

Becsült időtartam: Csurgó Széchenyi tértől Csurgónagymarton első taváig 15-20 perc, összesen körülbelül 40 perc

CS4

A csurgói Széchenyi térről indulunk. Innen a Rákóczi úton haladunk tovább, útközben megtekinthetjük a Csurgói Szentlélek templomot. Követve az utat egyenesen az Iharosi úton haladunk tovább célunk felé, az Ágneslaki arborétum felé bevezetője. A vasúti átkelőt elhagyva balra térünk le az útról. Kisebb erdősávok és szántőföldek mellett haladunk el, követjük a Petőfi utcát, ez visz minket Csurgónagymartonba. Továbbra sem kell lekanyarodnunk. Utunk végét a Máriás-patak táplálta kis tó jelzi, itt megpihenhetnek a fáradt bringások, ugyanis elérkeztünk az utunk végéhez. Az arborétum pár kilométerrel fentebb található. Remek program lehet a tó melletti piknikezés mind családoknak, mind baráti társaságoknak. Ezen az útvonalon kerékpározók az oda-vissza távolságot, ami mindössze kicsit több, mint 14 km, kicsit több mint fél óra alatt megtehetik. Mind gyakorlott, mind kezdő kerékpárosoknak egyaránt ajánljuk.

 

Látnivalók:

Szentlélek Római katolikus templom

Ágneslaki arborétum

 

„A VP6-19.3.1-17 kódszámú, A LEADER Helyi Akciócsoportok együttműködési tevékenységeinek előkészítése és megvalósítása elnevezésű felhívás alapján, a Kerékpárral a Mária Úton című, 1944363914 azonosító számú projekt keretében”

köt