×

Az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával megvalósul az „A Mária Út önkéntes hálózatának kiépítése, fejlesztése és motivációs formáinak tervezése” című projekt keretein belül egy olyan know-how fejlesztés és tesztelés, amely révén lehetőségünk adódik nagyobb földrajzi és életkorbeli spektrumban önkénteseket bevonni, felkészíteni őket a kulturális értékekre alapozott programok egyedi önkéntes tevékenységére. Létrejön egy komplex motivációs módszertan, valamint a megvalósítás 3 évében annak alkalmazása és finomhangolása. A módszertan alapján hosszútávon az önkéntesség bevezetése, újraélesztése, működtetése, fenntartása, helyi értékek bevonása valósul meg. Ennek eredménye az erős társadalmasító hatás, a közösség kohéziós és kulturális értékeinek erősítése és átadása a következő generációnak. A projekt elemeként rendezvények, képzések, workshopok, kompetencia-térkép, kiadványok és egyéb eszközök megrendezése és beszerzése valósul meg.
A projekt támogatásának összege 25 Millió Forint, amely 100% intenzitású. A projekt megvalósítása 2017. április 1-jén kezdődött meg. A projekt zárására 2020. március 31-én kerül sor. A projekt az „EFOP-1.3.5-16-2016-00973” azonosítószámú támogatási szerződés keretében valósul meg.

amp templates

Csurgó – Iharosberény

, szerző: sodi

CS3 útvonal 

Táv: 27 km

Nehézség (1-5): 2

Jármód: kerékpár

Kiknek ajánljuk: kilométer gyűjtőknek, kisebb csoportoknak, hobby sportolóknak

Becsült időtartam: Csurgó Széchenyi tértől Iharosberény Szabadság térig 45-50 perc, összesen kicsit több mint másfél óra

CS3

Utunk célja Irarosberény. Kiinduló pontunk a csurgói Csokonai Közösségi ház előtti Széchenyi tér. Innen a Rákóczi úton haladunk, útközben megtekinthetjük a Csurgói Református templomot, valamint a Csurgói Városi Múzeum helytörténeti gyűjteményét, valamint akár az utunk elején akár a végén, a Csokonai Vitéz Mihály Református Gimnázium parkja gyönyörű látványt és igazi kikapcsolódást biztosít. Haladunk tovább az Iharosi úton. Majdnem 10 km megtétele után megérkezünk Iharos településre, ahol megtekinthetjük az Inkey kastélyparkot. Utunkat a Kis utcán folytatjuk, végül a Csurgói utca visz be minket Iharosberénybe. Egy körforgalom töri meg a hosszú egyenesünket. Az út túloldalán megtekinthetjük az Inkey kastély, Álltalános Iskolát. A Mártírok útján tovább haladva a Szabadság tér az utunk végállomása, innen pár méterre meglátogatható az Iharosberényi Evangélikus templom. Akik ezt az utat választják többnyire jó minőségű aszfaltozott úton tehetik meg az oda-vissza nagyjából 27 km távolságot, kicsit több mint másfél óra alatt. Alkalmas kezdő és gyakorlott kerékpárpárosoknak egyaránt.

Látnivalók:

Csurgó Városi Múzeum

Csokonai Vitéz Mihály Református Gimnázium park és könyvtár

 

„A VP6-19.3.1-17 kódszámú, A LEADER Helyi Akciócsoportok együttműködési tevékenységeinek előkészítése és megvalósítása elnevezésű felhívás alapján, a Kerékpárral a Mária Úton című, 1944363914 azonosító számú projekt keretében”

köt