×

Az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával megvalósul az „A Mária Út önkéntes hálózatának kiépítése, fejlesztése és motivációs formáinak tervezése” című projekt keretein belül egy olyan know-how fejlesztés és tesztelés, amely révén lehetőségünk adódik nagyobb földrajzi és életkorbeli spektrumban önkénteseket bevonni, felkészíteni őket a kulturális értékekre alapozott programok egyedi önkéntes tevékenységére. Létrejön egy komplex motivációs módszertan, valamint a megvalósítás 3 évében annak alkalmazása és finomhangolása. A módszertan alapján hosszútávon az önkéntesség bevezetése, újraélesztése, működtetése, fenntartása, helyi értékek bevonása valósul meg. Ennek eredménye az erős társadalmasító hatás, a közösség kohéziós és kulturális értékeinek erősítése és átadása a következő generációnak. A projekt elemeként rendezvények, képzések, workshopok, kompetencia-térkép, kiadványok és egyéb eszközök megrendezése és beszerzése valósul meg.
A projekt támogatásának összege 25 Millió Forint, amely 100% intenzitású. A projekt megvalósítása 2017. április 1-jén kezdődött meg. A projekt zárására 2020. március 31-én kerül sor. A projekt az „EFOP-1.3.5-16-2016-00973” azonosítószámú támogatási szerződés keretében valósul meg.

amp templates

Csurgó – Berzence

, szerző: sodi

CS2 útvonal 

Táv: 13,4 km

Nehézség (1-5): 1

Jármód: kerékpár

Kiknek ajánljuk: kisebb csoportoknak, családoknak, hobby sportolóknak

Becsült időtartam: Csurgó Széchenyi tértől Berzence Árpád tér kereszteződéséig 15 perc, összesen fél óra

CS2

Kiinduló pontunk most a csurgói Csokonai Közösségi ház – Széchenyi tér, innen a Petőfi téren majd Kossuth utcán folytatjuk az utunkat, átszelve Csurgót, amiről aztán 6,5 km keresztül nem is térünk le, míg végül megérkezünk Berzencére. Útközben az Arany János utcáról letérve megtekinthetjük a Csurgó-Alsoki Református templomot. Utunk végállomása a Kossuth u., Szent István u., valamint az Árpád tér kereszteződésében ér véget. Azonban, ha szeretnénk pár száz méter távolságban megtekinthetjük a Berzencei Szent Kereszt Felmagasztalása nagytemplomot (Szent István úton tovább haladva) és ellátogathatunk a templom parkját átszelve a berzencei Várdombhoz, vagy a Festetics-kastélyhoz is. Csurgót ugyanezen az útvonalon érjük el, oda-vissza mindössze kicsit több mint 13 km a táv, ami nagyjából fél óra alatt megtehető. Végig aszfaltos úton haladhatunk, kellemes tempóval bármilyen edzettségi szinten lévő kerékpárosnak bátran ajánljuk.

Látnivalók:

Berzence várának maradványai - (Várdomb)

Festetics-kastély

Szent Kereszt felmagasztalása templom

 

„A VP6-19.3.1-17 kódszámú, A LEADER Helyi Akciócsoportok együttműködési tevékenységeinek előkészítése és megvalósítása elnevezésű felhívás alapján, a Kerékpárral a Mária Úton című, 1944363914 azonosító számú projekt keretében”

köt