Zarándoklat augusztus 20-ra a Szent Jobb körmenetre

cikk, 2018.06.07. 08:18, szerző: sodi

augusztus 20

Vegyünk együtt részt az augusztus 20-i körmeneten!

Dr. Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek felkérésére a Mária út és a Mária Rádió gyalogos és autóbuszos zarándoklatok szervezését kezdeményezi a Szent Jobb körmenetre.

Kérünk minden közösséget, hogy minél nagyobb számban érkezzenek 2018. augusztus 20-án 13.30-ig a Mária Rádió szerkesztőségéhez (1133 Budapest Gogol utca 28.), ahonnan Székely János megyéspüspök vezetésével gyalogosan, zarándokolva érkezünk a bazilikához 15 órára.

Az ünnepi szentmise előtt színvonalas műsor várja a zarándokokat.

Kérjük, hogy részvételi szándékukat jelezzék a "Regisztrációra" kattintva az űrlap kitöltésével. 
Jelentkezési határidő: 2018. július 27., péntek

Regisztráció

Az augusztus 20-ai program:
14.00 Gyalogos zarándoklat a Mária Rádiótól a Szent István bazilikáig
15.00 Kulturális programok a Szent István bazilika előtti téren
17.00 Szentmise, majd Szent Jobb-körmenet

Ünnepeljük együtt Szent István királyt! 


×

Az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával megvalósul az „A Mária Út önkéntes hálózatának kiépítése, fejlesztése és motivációs formáinak tervezése” című projekt keretein belül egy olyan know-how fejlesztés és tesztelés, amely révén lehetőségünk adódik nagyobb földrajzi és életkorbeli spektrumban önkénteseket bevonni, felkészíteni őket a kulturális értékekre alapozott programok egyedi önkéntes tevékenységére. Létrejön egy komplex motivációs módszertan, valamint a megvalósítás 3 évében annak alkalmazása és finomhangolása. A módszertan alapján hosszútávon az önkéntesség bevezetése, újraélesztése, működtetése, fenntartása, helyi értékek bevonása valósul meg. Ennek eredménye az erős társadalmasító hatás, a közösség kohéziós és kulturális értékeinek erősítése és átadása a következő generációnak. A projekt elemeként rendezvények, képzések, workshopok, kompetencia-térkép, kiadványok és egyéb eszközök megrendezése és beszerzése valósul meg.
A projekt támogatásának összege 25 Millió Forint, amely 100% intenzitású. A projekt megvalósítása 2017. április 1-jén kezdődött meg. A projekt zárására 2020. március 31-én kerül sor. A projekt az „EFOP-1.3.5-16-2016-00973” azonosítószámú támogatási szerződés keretében valósul meg.