Mária Út - élő műsor

cikk

mrlogo

Magazinműsor a Mariazelltől Csíksomlyóig húzódó zarándokútról

Műsorunk 2013.októberétől kéthetente(páratlan hét) szombaton  este jelentkezik
a Mária Rádióban (FM 94,2), 20:30 és 21:15 között.

A műsor célja a Mária Úton szervezett gyalogos zarándoklatok bemutatása, a zarándok és búcsús hagyományok ismertetése, kegyhelyek bemutatása. A műsor vendégeivel rendszeresen valamilyen zarándoklatról, vagy zarándokút építéssel kapcsolatos témáról beszélgetünk. Folyamatosan hírt adunk a Mária Út kialakításának fejleményeiről és ismertetjük a Mária Út egyes szakaszait. Zarándoklatokat, zarándoklatokhoz kötődő programokat is ajánlunk a hallgatók figyelmébe.

Műsorvezető: Osvay Viktória és Bernáth Mária


×

Az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával megvalósul az „A Mária Út önkéntes hálózatának kiépítése, fejlesztése és motivációs formáinak tervezése” című projekt keretein belül egy olyan know-how fejlesztés és tesztelés, amely révén lehetőségünk adódik nagyobb földrajzi és életkorbeli spektrumban önkénteseket bevonni, felkészíteni őket a kulturális értékekre alapozott programok egyedi önkéntes tevékenységére. Létrejön egy komplex motivációs módszertan, valamint a megvalósítás 3 évében annak alkalmazása és finomhangolása. A módszertan alapján hosszútávon az önkéntesség bevezetése, újraélesztése, működtetése, fenntartása, helyi értékek bevonása valósul meg. Ennek eredménye az erős társadalmasító hatás, a közösség kohéziós és kulturális értékeinek erősítése és átadása a következő generációnak. A projekt elemeként rendezvények, képzések, workshopok, kompetencia-térkép, kiadványok és egyéb eszközök megrendezése és beszerzése valósul meg.
A projekt támogatásának összege 25 Millió Forint, amely 100% intenzitású. A projekt megvalósítása 2017. április 1-jén kezdődött meg. A projekt zárására 2020. március 31-én kerül sor. A projekt az „EFOP-1.3.5-16-2016-00973” azonosítószámú támogatási szerződés keretében valósul meg.