×

Az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával megvalósul az „A Mária Út önkéntes hálózatának kiépítése, fejlesztése és motivációs formáinak tervezése” című projekt keretein belül egy olyan know-how fejlesztés és tesztelés, amely révén lehetőségünk adódik nagyobb földrajzi és életkorbeli spektrumban önkénteseket bevonni, felkészíteni őket a kulturális értékekre alapozott programok egyedi önkéntes tevékenységére. Létrejön egy komplex motivációs módszertan, valamint a megvalósítás 3 évében annak alkalmazása és finomhangolása. A módszertan alapján hosszútávon az önkéntesség bevezetése, újraélesztése, működtetése, fenntartása, helyi értékek bevonása valósul meg. Ennek eredménye az erős társadalmasító hatás, a közösség kohéziós és kulturális értékeinek erősítése és átadása a következő generációnak. A projekt elemeként rendezvények, képzések, workshopok, kompetencia-térkép, kiadványok és egyéb eszközök megrendezése és beszerzése valósul meg.
A projekt támogatásának összege 25 Millió Forint, amely 100% intenzitású. A projekt megvalósítása 2017. április 1-jén kezdődött meg. A projekt zárására 2020. március 31-én kerül sor. A projekt az „EFOP-1.3.5-16-2016-00973” azonosítószámú támogatási szerződés keretében valósul meg.

amp templates

Hálaadó zarándoklat a Bükkben

Időpontja: 2020.12.12. 07:00 - 20:00
, 2020.09.23. 12:55, szerző: molnar.aniko

Eger

Töltsük együtt Advent 3. vasárnapját a Bükkben!


 

Időpont: 2020 december 12, szombat

Utazás: kényelmes autóbusszal, lelki és zarándokvezetővel

Ellátás: egyénileg 

Részvételi díj: 9.900 Ft/fő, amely tartalmazza az utazást, csoport és lelkivezetést. 

A részvételi díj nem tartalmazza a belépőjegyek árát, adományok összegét. 


Tervezett program: 

Zarándoklatunk első állomás Noszvaj, ahol az 1700-as évek közepén épült copf stílusú De La Motte kastélyt illetve a különleges barlanglakásokat tekintjük meg.

A csoportot noszvaji házigazdaként Simorjay Emese színművésznő szeretettel várja és kíséri.

Utunkat Egerben folytatjuk, ahol lenyűgöző szakrális élményben lesz részünk. Az egri Bazilika hazánk 3. legnagyobb egyházi épülete, 55 m magas tornyaival a város 2. legmagasabb épülete az 57 m magas Minorita templom után. Miután mindkét templomot megcsodáltuk és időnk engedi megtekintjük az egri Érseki palotát is.

Az egerszalóki barokk templom és harangtorony után, a vulkanikus eredetű kaptárkövek várnak bennünket.

Zarándoklatunk utolsó állomása Farkasmály. A mátrai Magyarország legnagyobb történelmi borvidéke, ahol a lelkes zarándokokat egy kis borkóstolóval várják.


Zarándoklatunk a Mária Út Egyesület és  partner utazási irodája, az MTDMSZ Nonprofit Kft. szervezésében, a Mária Rádió támogatásával valósul meg. 

 

 

2020.12.12. 07:00 - 20:00