×

Az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával megvalósul az „A Mária Út önkéntes hálózatának kiépítése, fejlesztése és motivációs formáinak tervezése” című projekt keretein belül egy olyan know-how fejlesztés és tesztelés, amely révén lehetőségünk adódik nagyobb földrajzi és életkorbeli spektrumban önkénteseket bevonni, felkészíteni őket a kulturális értékekre alapozott programok egyedi önkéntes tevékenységére. Létrejön egy komplex motivációs módszertan, valamint a megvalósítás 3 évében annak alkalmazása és finomhangolása. A módszertan alapján hosszútávon az önkéntesség bevezetése, újraélesztése, működtetése, fenntartása, helyi értékek bevonása valósul meg. Ennek eredménye az erős társadalmasító hatás, a közösség kohéziós és kulturális értékeinek erősítése és átadása a következő generációnak. A projekt elemeként rendezvények, képzések, workshopok, kompetencia-térkép, kiadványok és egyéb eszközök megrendezése és beszerzése valósul meg.
A projekt támogatásának összege 25 Millió Forint, amely 100% intenzitású. A projekt megvalósítása 2017. április 1-jén kezdődött meg. A projekt zárására 2020. március 31-én kerül sor. A projekt az „EFOP-1.3.5-16-2016-00973” azonosítószámú támogatási szerződés keretében valósul meg.

amp templates

Szent Márton zarándoklat Szombathelyre Dr.Székely János püspökúr közreműködésével

Időpontja: 2019.11.08. 07:30 - 09. 22:00
, 2019.09.12. 09:55, szerző: sodi

Szent Márton

Zarándokoljunk és imádkozzunk együtt Tours-i Szent Márton ünnepén!

Dátum: november 8/9 ( péntek-szombat)

Utazás: kényelmes, légkondicionált autóbusszal, csoportkísérővel és lelkivezetővel

Indulás: reggel 8.00 órakor Blaha Lujza tér, Corvin áruház elől

Szállás: Szombathely, Szövő Szálló, 2 ágyas szobákban

Ellátás: reggeli (csomag)

Tervezett program: Zarándoklatunk útvonalán olyan helyeket keresünk fel, ahol Tours-i Szent Márton emlékét őrzik. Pannonhalma (korábbi nevén Győrszentmárton) Apátsági séta helyi tárlat vezetővel. Répcelak Szent István király templom, amely a Szent Márton út Pannonhalma-Szombathely szakaszán helyezkedik el. Utána irány Szombathely, ahol templomok, épületek, képek és szobrok mesélnek Pannónia világhírű szentjének kalandos életéről. Pénteken 17 órától ünnepi vesperás a Székesegyházban. Azután zarándokcsapatunk csatlakozik a szombathelyiek lampionos felvonulásához. A menet a Szent Márton Templomig megy, ahol kezdődnek a városi ünnepségsorozat ez évi programjai. Este fakultatív vacsora lehetőség a Csupor Bisztróban.

Másnap november 9-én délelőtt 10 órától Varga László a Kaposvári Egyházmegye püspöke celebrálja az ünnepi szentmisét. A szentmise után megismerkedhetünk Kisléghi Nagy Ádám Kossuth díjas festőművész, Szűz Mária életét bemutató képsorozatával az alkotóművész segítségével. Ezt követően szabadprogram, ebédelési lehetőséggel. Zarándoklatunk záró programja délután 15 órakor kezdődik. A Szily János Egyházmegyei Gyűjtemény és látogatóközpontot ismerhetjük meg Dr.Székely János püspökatya vezetésével. Visszaérkezés Budapestre az esti órákban.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Részvételi díj: 19.900 Ft/fő, mely tartalmazza az autóbuszos utazás költségét, a csoportkísérést és lelkivezetést, szállást, és a reggelit. A részvételi díj nem tartalmazza a belépőjegyek árát és az idegenforgalmi adót.

Zarándoklatunk a Mária Út Egyesület és partner utazási irodája, az MTDMSZ Nonprofit Kft. szervezésében, a Mária Rádió támogatásával valósul meg.

További információ: www.mariaut.hu, Perczel Éva +36-30-165-45-36 és Molnár Anikó +36-30-171-93-77

Jelentkezés: ITT

2019.11.08. 07:30 - 09. 22:00