×

Az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával megvalósul az „A Mária Út önkéntes hálózatának kiépítése, fejlesztése és motivációs formáinak tervezése” című projekt keretein belül egy olyan know-how fejlesztés és tesztelés, amely révén lehetőségünk adódik nagyobb földrajzi és életkorbeli spektrumban önkénteseket bevonni, felkészíteni őket a kulturális értékekre alapozott programok egyedi önkéntes tevékenységére. Létrejön egy komplex motivációs módszertan, valamint a megvalósítás 3 évében annak alkalmazása és finomhangolása. A módszertan alapján hosszútávon az önkéntesség bevezetése, újraélesztése, működtetése, fenntartása, helyi értékek bevonása valósul meg. Ennek eredménye az erős társadalmasító hatás, a közösség kohéziós és kulturális értékeinek erősítése és átadása a következő generációnak. A projekt elemeként rendezvények, képzések, workshopok, kompetencia-térkép, kiadványok és egyéb eszközök megrendezése és beszerzése valósul meg.
A projekt támogatásának összege 25 Millió Forint, amely 100% intenzitású. A projekt megvalósítása 2017. április 1-jén kezdődött meg. A projekt zárására 2020. március 31-én kerül sor. A projekt az „EFOP-1.3.5-16-2016-00973” azonosítószámú támogatási szerződés keretében valósul meg.

amp templates

Szeptemberi autóbuszos zarándoklat Csurgóra és Máriabesztercére

Időpontja: 2019.09.28. 08:00 - 29. 19:00
, 2019.04.12. 14:50, szerző: sodi

mariabisztrice

Zarándoklat a csodás Fekete Madonnához.

Időpont: 2019. 09. 28 - 29 szombat-vasárnap

Utazás: autóbusszal, csoportkísérővel, lelkivezetővel

Indulás: Budapest, Blaha Lujza tér, Corvin áruház elől

Szállás: Történelmi park, zarándokszálláshely Csurgó

Ellátás: félpanzió

Tervezett program: 2 napos autóbuszos zarándoklatunk során először Horvátország nemzeti kegyhelyére, Máriabesztercére látogatunk. A Havas Boldogasszony bazilikában megcsodáljuk a fekete Madonna csodatévő, gótikus kegyszobrát, mely ismeretlen népi mester alkotása az 1500 körüli évekből. A gyönyörű bazilika mellett található a Kálvária domb a Keresztút egy-egy állomásával, melyek neves horváth művészek alkotásai. A Kálvária domb mögött, a nyugalom oázisában helyezkedik el a mezítlábas karmelita nővérek kolostora,, melyet szintén megtekintünk. Csurgón borkóstolóval egybekötött vacsora vár bennünket.
Zarándoklatunk második napján Csurgóval ismerkedünk. A Belső-Somogyi dombság déli lankáin fekvő település történelme, az államalapítás idejére nyúlik vissza. A Történelmi Park a város legrégebbi emlékeit őrzi, 10 állomása országunk történelmének csomópontjait eleveníti meg változatos eszközökkel. A barátságos, bensőséges hangulatú város patinás középületei, múzeuma, a Református Gimnázium történelmi könyvtára, érintetlen természeti környezete – a közeli Duna-Dráva Nemzeti Park – maradandó élményeket nyújt az idelátogatóknak.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Részvételi díj: 23.990 Ft, mely tartalmazza az utazás költségét, a szállást, félpanziós ellátást és a lelki programot. A részvételi díj nem tartalmazza a belépőjegyeket és egyéb járulékos költségeket.

További információ: Perczel Éva: +36 30 165 4536, Gulkai Szilvia: +36 30 169 2386

Jelentkezés: ITT

Zarándoklatunk a Mária Út és partner utazási irodája az MTDMSZ Nonprofit Kft. szervezésében, a Mária Rádió támogatásával valósul meg.

2019.09.28. 08:00 - 29. 19:00