×

Az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával megvalósul az „A Mária Út önkéntes hálózatának kiépítése, fejlesztése és motivációs formáinak tervezése” című projekt keretein belül egy olyan know-how fejlesztés és tesztelés, amely révén lehetőségünk adódik nagyobb földrajzi és életkorbeli spektrumban önkénteseket bevonni, felkészíteni őket a kulturális értékekre alapozott programok egyedi önkéntes tevékenységére. Létrejön egy komplex motivációs módszertan, valamint a megvalósítás 3 évében annak alkalmazása és finomhangolása. A módszertan alapján hosszútávon az önkéntesség bevezetése, újraélesztése, működtetése, fenntartása, helyi értékek bevonása valósul meg. Ennek eredménye az erős társadalmasító hatás, a közösség kohéziós és kulturális értékeinek erősítése és átadása a következő generációnak. A projekt elemeként rendezvények, képzések, workshopok, kompetencia-térkép, kiadványok és egyéb eszközök megrendezése és beszerzése valósul meg.
A projekt támogatásának összege 25 Millió Forint, amely 100% intenzitású. A projekt megvalósítása 2017. április 1-jén kezdődött meg. A projekt zárására 2020. március 31-én kerül sor. A projekt az „EFOP-1.3.5-16-2016-00973” azonosítószámú támogatási szerződés keretében valósul meg.

amp templates

Nagyboldogasszony ünnep Molnán és Csurgón

Időpontja: 2019.08.15. 08:00 - 16. 19:00
, 2019.04.12. 14:27, szerző: sodi

molve

Igazi nyári zarándoklat Horvátország egyik csodájához!

Időpont: 2019. augusztus 15-16. (csütörtök-péntek)

Utazás: Autóbuszos zarándoklat, lelki és idegenvezetővel

Indulás: 8,00 Budapest, Blaha Lujza tér, Corvin áruház előtt

Szállás: Történelmi Emlékpark, zarándokszálláshely Csurgó

Ellátás: Félpanzió

Tervezett program: Molna a gyönyörű podravinai falu Horvátország egyik legnagyobb szent-és kegyhelyeként ismert. A vidék legjelentősebb vallási nevezetességei közé tartozik a fenséges Mária Mennybemenetele-plébániatemplom, ahol egy a környéken ritkaságszámba menő középkori csodatévő Mária szobrot őriznek. A szobor a koronával együtt 70 centiméter magas és 30 centiméter széles. Csak Nagyboldogasszony ünnepén, egy különleges körmenet keretében viszik át a plébániatemplomba, melynek most mi is résztvevői lehetünk. A település világszerte ismert kézzel festett hatalmas tojásairól, melyeket érdemes megcsodálni, csakúgy, mint a település központjában kiállított hajómalmot, mely a falu egyik ősi foglalkozására utal. Csurgón borkóstolóval egybekötött vacsora várja a zarándokokat. Vasárnap délelőtt Csurgó egyházi, történelmi és kulturális emlékeivel ismerkedünk. Reggeli után a Történelmi Park meglátogatása, utána Szentmise a Szentlélek Templomban, majd a Református Gimnázium Könyvtárának bemutatása vár ránk. A délutáni program a város meleg vizű fürdőjének meglátogatása.
Érkezés Budapestre 19:00 óra körül.

Részvételi díj: 21.990 Ft, mely tartalmazza az utazás költségét, szállást, félpanziós ellátást, illetve a lelki és idegenvezetést.
A részvételi díj nem tartalmazza a belépők díját és egyéb járulékos költségeket.

További információ: Perczel Éva: +36 30 165 4536, Gulkai Szilvia: +36 30 169 2386

Jelentkezés: ITT

Zarándoklatunk a Mária Út és partner utazási irodája az MTDMSZ Nonprofit Kft. szervezésében, a Mária Rádió támogatásával valósul meg.

2019.08.15. 08:00 - 16. 19:00