×

Az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával megvalósul az „A Mária Út önkéntes hálózatának kiépítése, fejlesztése és motivációs formáinak tervezése” című projekt keretein belül egy olyan know-how fejlesztés és tesztelés, amely révén lehetőségünk adódik nagyobb földrajzi és életkorbeli spektrumban önkénteseket bevonni, felkészíteni őket a kulturális értékekre alapozott programok egyedi önkéntes tevékenységére. Létrejön egy komplex motivációs módszertan, valamint a megvalósítás 3 évében annak alkalmazása és finomhangolása. A módszertan alapján hosszútávon az önkéntesség bevezetése, újraélesztése, működtetése, fenntartása, helyi értékek bevonása valósul meg. Ennek eredménye az erős társadalmasító hatás, a közösség kohéziós és kulturális értékeinek erősítése és átadása a következő generációnak. A projekt elemeként rendezvények, képzések, workshopok, kompetencia-térkép, kiadványok és egyéb eszközök megrendezése és beszerzése valósul meg.
A projekt támogatásának összege 25 Millió Forint, amely 100% intenzitású. A projekt megvalósítása 2017. április 1-jén kezdődött meg. A projekt zárására 2020. március 31-én kerül sor. A projekt az „EFOP-1.3.5-16-2016-00973” azonosítószámú támogatási szerződés keretében valósul meg.

amp templates

Pünkösdhétfői rönöki gyalogos zarándoklat

Időpontja: 2019.06.10. 07:00 - 17:00
, 2019.04.11. 09:18, szerző: sodi

jo10

Évek óta pünkösd hétfőjén a Keresztény Megmozdulásokért Egyesület (Szentgotthárd) szervezésében elzarándokolunk az osztrák határon álló körülbelül 20 éve felújított rönöki Szent Imre templomhoz.

 A zarándoklat időpontja: 2019. június 10.
Az út hossza: kb. 22km
A zarándoklat reggel 7:00-kor indul a szentgotthárdi Nagyboldogasszony Plébániatemplom elől.

Az utunk a felfestett Mária Úton vezet, Rábafüzesen fogadnak bennünket. A zarándoklathoz lehetőség van a Rábafüzesen való becsatlakozásra is. A szentmise a rönöki Szent Imre templomnál délelőtt 11 órakor kezdődik.

Szeretettel várjuk azokat is, akik csak a misén tudnak résztvenni!
A gyalogos zarándokokat a szentmise után meleg étellel vendégelik meg.

Rönökről a zarándokmenet 14 órakor indul vissza Szentgotthárdra.

A zarándoklat vezetője: Orbán Helga.

Az eseményen való részvétel ingyenes, előzetes jelentkezés nem szükséges!

A zarándoklaton MINDENKI SAJÁT FELELŐSSÉGÉRE VESZ RÉSZT, a szervezők ilyen szempontból felelősséget nem tudnak vállalni a résztvevőkért.

2019.06.10. 07:00 - 17:00