amp templates

Őszi zarándoklat Mariazellbe

Időpontja: 2019.10.04. 08:00 - 06. 19:00
, 2019.03.05. 08:17, szerző: sodi

mariazell01.jpg

Zarándokoljunk együtt Székely János püspök atya mariazelli szentmiséjére!

Időpont: 2019.10.4-6. péntektől vasárnapig

Utazás: légkondicionált autóbusszal, csoportkísérővel

Indulás: 6,00 Budapest, Hősök tere

Étkezés: félpanziós ellátás

Szállás: zarándokszálláson, 2-3 ágyas fürdőszobás szobákban

A mariazelli szentmisét bemutatja: Dr. Székely János püspök.

Részvételi díj: 34.900 Ft/fő, mely tartalmazza a szállást, félpanziós ellátást, buszos utazást és a zarándok idegen és lelkivezetést
Egyágyas felár: 6 000 Ft/fő
A részvételi díj nem tartalmazza a belépőjegyeket és az adományokat, mely előreláthatóan 45 Euro / fő.

Tervezett program:
1. nap: szentmise Lorettomba, látogatás a heiligenkreuzi apátságban, városnézés Kőszegen. 
Indulás a kora reggeli órákban, utazás Ausztriába. Zarándoklatunk első állomása Lorettomban lesz. Szentmisén veszünk részt a híres búcsújáróhelyen, melynek Fekete Madonna kegyszobra az olaszországi Loretóból származik. A Kegytemplom megtekintése után folytatjuk utunkat a bécsi erdőben található Heiligenkreuzba. Itt az ország legrégebbi cisztercita apátságát keressük fel, melyet Ausztria védőszentje, Szent Lipót alapított 1135-ben. Megismerkedünk a helyi szerzetesek életével, valamint a kolostor épületével, mely mindmáig megőrizte román-gótikus jellegét és barokk berendezését. Késő délután Kőszegre utazunk, ahol városnéző sétára indulunk a középkori hangulatú belvárosban a Fő téren és a Jurisics téren keresztül, majd elfoglaljuk szobáinkat a verbita zarándokházban (2 éj).
2. nap: egész napos zarándokprogram Máriacellben. 
Napunk nagy részét Máriacellben töltjük. A festői környezetben elterülő kisváros Ausztria és Közép-Európa egyik legjelentősebb búcsújáró helye. A kegyhely kialakulása egy 12. századi legendához köthető, mely szerint egy Magnus nevű szerzetes épített hálából fakápolnát a mai templom helyén, és elhelyezett benne egy Szűzanya szobrot. A zarándokhely a 14. században vált híressé, amikor I. Nagy Lajos a törökök felett aratott győzelme után a Szent Szűz iránt érzett tisztelete és hálája jeléül a régi kápolna fölé egy gótikus templomot építtetett. A megérkezés után szentmisén veszünk részt a Kegytemplomban, majd megtekintjük az egyházi gyűjteményt. Szabadprogram után késő délután visszautazunk kőszegi szálláshelyünkre.
3. nap: látogatás a fraknói várban és a kismartoni Esterházy-kastélyban, szentmise Boldogasszonyban. 
Napunkat a szép fekvésű Fraknói várnál kezdjük. A XIV. századi erődítmény az 1600-as évek óta az Esterházy család tulajdonában van, és mivel sem a török sem az osztrák seregek nem tudták bevenni, így napjainkban az egyik legépebben megmaradt magyar vár. Látogatásunk után Burgenland tartomány központját, Kismartont (Eisenstadt) keressük fel. Itt az Esterházy család egykori fő rezidenciájául szolgáló Esterházy-kastélyba látogatunk, melynek fényűzően berendezett termeiben sétálva valósággal megelevenedik a hercegi múlt és az Esterházyak udvari élete. Szabadprogram után Boldogasszony (Frauenkirchen) lesz zarándoklatunk utolsó állomása. Hálaadó szentmise a barokk Kegytemplomban. Hazautazás az M1-es autópályán, várható érkezés Budapestre az esti órákban.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Zarándoklatunk a Mária Út és a Via Sacra Zarándok Utazási Iroda szervezésében, a Mária Rádió támogatásával valósul meg.

További információ: www.mariaut.hu, Perczel Éva: +36 30 165 4536

Jelentkezéshez KATT IDE!

Az utazás webshopon keresztül is elérhető: ITT

2019.10.04. 08:00 - 06. 19:00