×

Az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával megvalósul az „A Mária Út önkéntes hálózatának kiépítése, fejlesztése és motivációs formáinak tervezése” című projekt keretein belül egy olyan know-how fejlesztés és tesztelés, amely révén lehetőségünk adódik nagyobb földrajzi és életkorbeli spektrumban önkénteseket bevonni, felkészíteni őket a kulturális értékekre alapozott programok egyedi önkéntes tevékenységére. Létrejön egy komplex motivációs módszertan, valamint a megvalósítás 3 évében annak alkalmazása és finomhangolása. A módszertan alapján hosszútávon az önkéntesség bevezetése, újraélesztése, működtetése, fenntartása, helyi értékek bevonása valósul meg. Ennek eredménye az erős társadalmasító hatás, a közösség kohéziós és kulturális értékeinek erősítése és átadása a következő generációnak. A projekt elemeként rendezvények, képzések, workshopok, kompetencia-térkép, kiadványok és egyéb eszközök megrendezése és beszerzése valósul meg.
A projekt támogatásának összege 25 Millió Forint, amely 100% intenzitású. A projekt megvalósítása 2017. április 1-jén kezdődött meg. A projekt zárására 2020. március 31-én kerül sor. A projekt az „EFOP-1.3.5-16-2016-00973” azonosítószámú támogatási szerződés keretében valósul meg.

amp templates

Péliföldszentkereszt hagyományos Mária Búcsú

Időpontja: 2019.05.05. 08:00 - 19:00
, 2019.02.19. 14:35, szerző: sodi

Péliföldszentkereszt

Zarándokoljunk együtt a péliföldszentkereszti búcsús misére!

Dátum: 2019 május 5.

Indulás: 8 órakor Budapestről, a Blaha Lujza térről

Utazás: kényelmes autóbusszal, technikai kísérővel, és lelki vezetővel.

Ellátás : egyénileg

Részvételi díj: 7.990.-Ft/fő

Program:
Péliföldszentkereszt szalézi szellemi központ, hármas funkcióval. Kegyhely, lelkigyakorlatos ház, és nyári pihenő-üdülőhely a szalézi szellemiséget követőknek. Megérkezés után a kegytemplom és a kolostor megtekintése helyi vezető segítségével. Lehetőség van gyónásra is! 10.30-tól búcsúi nagymise az innen 600 méterre található Lourdes-i barlangnál. A szentmisét Dr. Mohos Gábor segédpüspök atya celebrálja. Mise utáni programajánlat a Hintó-és szekér kiállítás, ami Közép-Európa leggazdagabb gyűjteménye ebben a témában. Utána szabadidő, amikor lehetőség nyílik étkezésre a helyi büfékben. Hazafelé Zsámbékon állunk meg. A település feletti magaslaton álló zsámbéki templomrom a hazai késő román kori templomépítészet egyik leglátványosabb emléke. A premontrei prépostságot a 13. század első felében alapították. A zsámbéki templom egy földrengés következtében vált romossá a 18. században.
Ha még marad idő, a zsámbéki Lámpa Múzeumot is beiktatjuk a programba. Innen utunk az Etyek-Budai borvidékre vezet, ahol aki szeretne fogyaszthat kedvenc borából a fárasztó zarándoklat után!
Várható visszaérkezés Budapestre 19 óra körül.

A programváltozás jogát fenntartjuk!

Zarándoklatunk a Mária Út Egyesület és az MTDMSZ partner utazási irodája szervezésében, a Mária Rádió támogatásával valósul meg.

Jelentkezés : ITT

További információ: Perczel Éva +36 30 165 45 36 Molnár Anikó: +36 30 171 93 77

2019.05.05. 08:00 - 19:00

TÁMOGATÁS

KAPCSOLAT