×

Az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával megvalósul az „A Mária Út önkéntes hálózatának kiépítése, fejlesztése és motivációs formáinak tervezése” című projekt keretein belül egy olyan know-how fejlesztés és tesztelés, amely révén lehetőségünk adódik nagyobb földrajzi és életkorbeli spektrumban önkénteseket bevonni, felkészíteni őket a kulturális értékekre alapozott programok egyedi önkéntes tevékenységére. Létrejön egy komplex motivációs módszertan, valamint a megvalósítás 3 évében annak alkalmazása és finomhangolása. A módszertan alapján hosszútávon az önkéntesség bevezetése, újraélesztése, működtetése, fenntartása, helyi értékek bevonása valósul meg. Ennek eredménye az erős társadalmasító hatás, a közösség kohéziós és kulturális értékeinek erősítése és átadása a következő generációnak. A projekt elemeként rendezvények, képzések, workshopok, kompetencia-térkép, kiadványok és egyéb eszközök megrendezése és beszerzése valósul meg.
A projekt támogatásának összege 25 Millió Forint, amely 100% intenzitású. A projekt megvalósítása 2017. április 1-jén kezdődött meg. A projekt zárására 2020. március 31-én kerül sor. A projekt az „EFOP-1.3.5-16-2016-00973” azonosítószámú támogatási szerződés keretében valósul meg.

amp templates

Zarándoklat Máriabesztercére Csurgóra és az ökumenikus imahéten

Időpontja: 2019.01.26. 07:00 - 27. 19:00
, 2018.12.11. 11:45, szerző: sodi

mariabisztrice jó

Ünnepeljük az ökumenizmust csodás délividéki zarándklatunkon!

Részletes program:

Az ökumenikus imahét keretén belül először Horvátország Nemzeti Kegyhelyére, Máriabisztricára látogatunk. A Havas Boldogasszony Bazilikában megcsodáljuk a fekete Madonna gótikus kegyszobrát. A Kálváriadombon Keresztutat járunk, majd a mezítlábas karmelita nővérek kolostorát tekintjük meg. Csurgón borkóstolóval egybekötött vacsora várja a csoportot.
Zarándoklatunk második napján Csurgóval ismerkedünk. Részt veszünk az imahetet záró szentmisén majd meglátogatjuk a Történelmi Parkot, mely a város legrégebbi emlékeit őrzi, 10 állomása országunk történelmének csomópontjait eleveníti meg változatos eszközökkel. A város múzeuma, a Református Gimnázium könyvtára, érintetlen természeti környezete - a közeli Duna-Dráva Nemzeti Park – maradandó élményeket nyújt. Ebéd után kipihenhetjük fáradalmainkat a Csurgói városi uszodában, ahol gyógyvíz és élménymedence is várja a zarándokokat. A fürdőről információk ITT találhatók.

Részvételi díj: 16.900 Ft/fő mely tartalmazza a buszos utazást, a félpanziós ellátást és a lelki vezetést

A részvételi díj nem tartalmazza a fürdő belépőt.

Kattints ide a jelentkezési lapért!

2019.01.26. 07:00 - 27. 19:00