amp templates

Gyalogos zarándoklat Győrből, Máriavölgyébe (Marianka)

Időpontja: 2018.10.02. 08:00 - 06. 16:00
, 2018.09.04. 13:36, szerző: sodi

zarándok3 jó méret

Igazi zarándokélmények felvidéki tájon.

1. nap
2018. október 2. Győr- Hédervár
Napi táv 25 km.
Indulás 9 órakor Nagyboldogasszony Székesegyház (Győr)
Érkezés 17 órakor (Hédervár)

2. nap
2018 október 3. Hédervár- Mosonmagyaróvár
Napi táv 23 km.
Indulás 8 órakor
Érkezés 15 órakor (Mosonmagyaróvár)

3. nap
2018. október 4. Mosonmagyaróvár- Oroszvár (Rusovce)
Napi táv 25 km.
Indulás 8 órakor
Érkezés 17 órakor (Oroszvár)

4. nap
2018. október 5. Oroszvár- Máriavölgy (Marianka)
Napi táv 28 km.
Indulás 7 órakor.
Érkezés 16 órakor (Máriavölgy)

5. nap
2018. október 6.
Helyben zarándoklás Máriavölgy
Szentmise 9.30 órakor

A csoport tervezett létszáma 15 fő.

Csomag szállításra a zarándoklat alatt lesz lehetősség, ezért érdemes két táskában gondolkodni. A szállások és az étkezések még szervezés alatt, hálózsákra szükség lesz. Szentmise hallgatásra az út során lesz lehetőség.

Részvétel díjja: 30.000-Ft/ fő
Jelentkezni a következő linken lehet: ITT 

Részletek:

1. nap Igény esetén szállást biztosítunk a kedves zarándoktársaknak, ha nem az indulás napján érkeznek Győrbe.
2. 1 nap. Győr- Hédervár 8 órakor találkozó a győri Nagyboldogasszony székesegyház előtt, utána szentmise. Indulás 9 órakor a Mosoni- Dunán átkelve Győrújfalu irányába. Mezőgazdasági utakon haladunk Ásványráró irányába. Ásványráró és Hédervár között bicikliúton megyünk. Szállás a hédervári iskola tornatermében hálózsákban. Vacsora egy helyi étteremben, a napközbeni étkezésekről mindenkinek gondoskodnia kell. Héderváron megnézzük az Árpád fát, a Boldogasszony kápolnát (Lorettói Szűz Mária kegyhely), a Szent Mihály templomot és a Khuen- Héderváry kastélyt.

3. nap Hédervár- Mosonmagyaróvár Reggel szentmise és reggeli Héderváron. Majd bicikliúton a Peregrinus kápolna mellett Hédervárról, Darnózseli irányába indulunk. Fél úton a mezőgazdasági utakon Máriakálnok felé letérünk. Máriakálnokon lehetőség lesz boltban vásárlásra. Megnézzük a Szentháromság templomot és a Sarlós Boldogasszony- kegykápolnát, valamint a rózsakertet. Tovább zarándoklás Halásziba, ahol a Szent Márton templom megtekintése. Mosonmagyaróváron a szállás és vacsora.

4. nap Mosonmagyaróvár- Oroszvár Reggeli Mosonmagyaróváron, majd bicikliúton zarándoklás Bezenye irányába. Étkezés Bezenyén, megtekintjük a helyi Kisboldogasszony templomot. Majd mezőgazdasági utakon Rajkára, ahol érintjük a Szent Márton templomot és a falu központjában a Zichy kastélyt. Dunacsúny irányába a Duna töltésen, hagyjuk el a községet. Dunacsúnyban érintjük a Szent Mihály templomot és tovább indulunk Oroszvárra. Beérkezéskor érintjük a Lónyay- kastélyt és parkját, valamint a Szent Vitus templomot és a Szent Mária Magdolna plébániatemplomot. Szállás és vacsora Oroszváron.

5. nap Oroszvár- Máriavölgye (Marianka) Reggeli Oroszváron majd indulás Pozsonyba, a Duna töltésen. 11 órakor találkozó a Szent Márton dómban a Márianosztráról érkező zarándokokkal. Innen közös zarándoklás Máriavölgyébe. Szállás és vacsora a zarándokszálláson.

6. nap Máriavölgy- Mosonmagyaróvár Reggeli a szálláson. A templom környékének megtekintése szentkút, keresztút, Lourdes-i barlang. Szentmise 9:30-kor. Busszal visszaindulás délután 13 órakor Mosonmagyaróvárra. Innen van lehetőség vonattal, busszal tovább utazásra.

2018.10.02. 08:00 - 06. 16:00