Szent Anna napi palócbúcsú Balassagyarmaton és Márianosztra

Időpontja: 2018.07.29. 07:00 - 18:00
, 2018.05.08. 14:55, szerző: sodi

márianosztra

Zarándoklat a palóc vidék egyik legnagyobb vallásos eseményére

Indulás Budapestről, utazás Balassagyarmatra.
Részt veszünk a Szent Anna napi palócbúcsún, melyet több mint két évtizedes hagyomány alapján szerveznek meg minden évben.
A palóc vidék egyik legnagyobb vallásos eseménye fontos szerepet tölt be Szent Anna, Jézus nagyanyja, a palócok szeretett patrónájának kultuszának ápolásában és a néphagyomány éltetésében.
A szentmise után szabadprogram, majd a délutáni órákban Márianosztrára vezet zarándokutunk. A pálosok ősi templomát és kolostorát Nagy Lajos király alapította 1352-ben. Áhítat a Kegykép előtt, melyet egy pálos szerzetes festette a czestochwai Fekete Madonna kegykép másolataként. A Szent Korona másolatával megkoronázott Magyarok Nagyasszonya kegyképhez számos csoda köthető.
Szabadprogram és egyéni elcsendesedés után hazautazás Budapestre.

Utazás: autóbusszal

Szolgálat: lelkivezetés, zarándok- idegenvezetés

Indulás: 07:00 óra, Budapest, Műcsarnok melletti parkoló

Részvételi díj: 6.990 Ft/fő, mely tartalmazza az autóbuszos utazás költségét és a zarándok- idegenvezetést.

Jelentkezés: Deák Andreánál e-mailen: deak.andrea@mariaut.hu, vagy telefonon +36 30 494 1947

2018.07.29. 07:00 - 18:00

×

Az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával megvalósul az „A Mária Út önkéntes hálózatának kiépítése, fejlesztése és motivációs formáinak tervezése” című projekt keretein belül egy olyan know-how fejlesztés és tesztelés, amely révén lehetőségünk adódik nagyobb földrajzi és életkorbeli spektrumban önkénteseket bevonni, felkészíteni őket a kulturális értékekre alapozott programok egyedi önkéntes tevékenységére. Létrejön egy komplex motivációs módszertan, valamint a megvalósítás 3 évében annak alkalmazása és finomhangolása. A módszertan alapján hosszútávon az önkéntesség bevezetése, újraélesztése, működtetése, fenntartása, helyi értékek bevonása valósul meg. Ennek eredménye az erős társadalmasító hatás, a közösség kohéziós és kulturális értékeinek erősítése és átadása a következő generációnak. A projekt elemeként rendezvények, képzések, workshopok, kompetencia-térkép, kiadványok és egyéb eszközök megrendezése és beszerzése valósul meg.
A projekt támogatásának összege 25 Millió Forint, amely 100% intenzitású. A projekt megvalósítása 2017. április 1-jén kezdődött meg. A projekt zárására 2020. március 31-én kerül sor. A projekt az „EFOP-1.3.5-16-2016-00973” azonosítószámú támogatási szerződés keretében valósul meg.