amp templates

Zarándoklat Lengyelországba

Időpontja: 2018.09.26. 08:00 - 29. 00:00
, 2018.03.14. 08:06, szerző: sodi

jó méret

Szent II. János Pál pápa nyomában a czestohowai Fekete Madonnához

1. nap: Reggel indulás Budapestről, utazás Lengyelországba. Zarándoklatunkat Wadowicében, Szent II. János Pál pápa szülővárosában kezdjük, ahol felkeressük a szülőházát, melyben egy kiállítást láthatunk életének különböző szakaszairól. Szentmisén veszünk részt a plébánia templomban, ahol Karol Wojtylát megkeresztelték, majd szabadprogram során lehetőség lesz megkóstolni a pápai krémest. Folytatjuk utunkat Kalwaria Zebrzydowskába. A település Czestochowa után a legnépszerűbb lengyel zarándokhely, a jeruzsálemi kálvária mintájára 40 kápolnából épült keresztútjáról híres. Érkezés az esti órákban a krakkói szálláshelyünkre (3 éj).

2. nap: Az egész napot Európa egyik legszebb városában, Krakkóban töltjük. Programunkat a Wawelben, a lengyel királyok egykori székhelyén kezdjük. A Királyi Palota mellett elhaladva felkeressük a gótikus Székesegyházat, ahol a legnagyobb lengyel uralkodók, köztük a magyar származású Szent Hedvig és Báthory István síremlékét találjuk. Zarándoklatunkat az óváros felfedezésével, a Főtéren folytatjuk. Az egykori piactér két fő látnivalója a reneszánsz Posztócsarnok és a páratlanul szép Mária templom, melynek legfőbb kincse a világ legnagyobb gótikus szárnyas oltára. Szabadprogram után autóbusszal utazunk az Isteni Irgalmasság Bazilikához. A szomszédos zárdában tiszteletünket tesszük Szent Fausztina nővér sírjánál, majd szentmisén veszünk részt a bazilika altemplomában található Szentek közössége magyar kápolnában. Napunk a közelben található Szent II. János Pál templomnál ér véget, melyben számos lengyel pápához kapcsolódó ereklyét találhatunk.

3. nap: Zarándoklatunk egyik csúcspontjaként napunk nagyobbik részét Czestochowában töltjük. A keresztény világ egyik legjelentősebb zarándokhelyét magyar pálos szerzetesek alapították, napjainkban évente 5 millió zarándok érkezik ide. A Fényes-hegynek nevezett kolostor együttesben felkeressük a Szűzanya kápolnát, ahol a csodatevő Fekete Madonna kegyképet őrzik, majd megtekintjük a bazilikát és keresztutat járunk a kolostort körbeölelő várfal tetején. Szentmise, majd szabadprogram. 4. nap: Reggel egy újabb magyar kötődésű zarándokhelyre, Ószandecbe utazunk. A világ legnagyobb székelykapuján keresztül érkezünk meg a IV. Béla király lánya, Árpád-házi Szent Kinga által alapított Klarissza kolostorba. Megtekintjük a Szentháromság templomot, melynek egyik kápolnájában őrzik Szent Kinga földi maradványait. Hálaadó szentmise után hazautazás Budapestre. Várható hazaérkezés a késő esti órákban.

Utazás: légkondicionált autóbusszal

Szállás: hotel** (2 ágyas fürdőszobás szobák)

Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora a szálláshelyen)

Szolgálat: lelkivezetés, zarándok- és idegenvezetés

Indulás: 05:00 óra, Budapest, Hősök tere, Műcsarnok melletti parkoló 

Részvételi díj: 54.900 Ft/fő, mely tartalmazza az autóbuszos utazás költségét, a szállást 3 éjszakára félpanziós ellátással valamint a zarándok- és idegenvezetést.
A részvételi díj nem tartalmazza a belépőjegyeket és az idegenforgalmi adó költségét, mely összesen 50 PLN/fő. Biztosítás: A részvételi díj nem tartalmazza a Baleset- Betegség- és Poggyász biztosítást, melynek megkötése kötelező! Az útlemondási sztornó biztosítást megkötése ajánlott, mely a részvételi díj 5%-a.

Abban az esetben, ha mindkét biztosítást igényeled, úgy a kedvezőbb áru, és több szolgáltatást tartalmazó kombinált útlemondási és utasbiztosítást javasoljuk.

Jelentkezés: Deák Andrea deak.andrea@mariaut.hu, +36 30 494 1947

2018.09.26. 08:00 - 29. 00:00