Pünkösdi gyalogos zarándoklat a Csíksomlyói búcsúba

Időpontja: 2018.04.10. 07:00 - 05.18. 17:00
, 2018.01.09. 22:00, szerző: sodi

zarándok jó méret

2018. április 10. és május 18. között immár a tizenegyedik alkalommal szervezik meg a Mária Út önkéntesei a csoportos pünkösdi zarándoklatot Budapestről, Máriapócsról és immáron Kolozsvárról is, Csíksomlyóba.

Útvonalak:
1. Szent Anna csoport:
Budapest - Máriabesnyő - Gyöngyös - Eger - Miskolc - Tokaj - Máriapócs - Nagykároly - Zilah - Bonchida – Marosvásárhely - Sóvárad - Gyergyóalfalu – Csíksomlyó
Indulás: április 10.
Célcsoport: lélekben/testben erős, céltudatos és jó emberek, legfeljebb 15 személy 


2. Szent Ferenc csoport:
Budapest - Máriabesnyő - Gyöngyös - Eger - Miskolc - Tokaj - Máriapócs - Nagykároly - Zilah - Bonchida – Marosvásárhely - Sóvárad - Zetelaka – Csíksomlyó
Indulás: április 10.
Célcsoport: lélekben és testben is erős, gyakorlott zarándokok, legfeljebb 12 személy 


3. Szentkúti Szűzanya csoport:
Budapest - Máriabesnyő – Mátraverebély-Szentkút - Eger - Máriapócs - Nagykároly - Szamosújvár – Marosvásárhely - Sóvárad - Gyergyóalfalu – Csíksomlyó
Indulás: április 11.
A csoport „védőangyalai”: Bartók Márti és Nagy Veronika 
Célcsoport: lélekben-testben erős, céltudatos, jó emberek, legfeljebb 12 személy 


4. Pócsi Szűzanya csoport:
Máriapócs – Kolozsvár – Marosvásárhely – Sóvárad – Gyergyóalfalu – Csíksomlyó
Indulás: április 27.
A csoport „védőangyala”: Dzsunyákné Sónyák Marika 
Célcsoport: lélekben/testben erős, jóra törekvő emberek, legfeljebb 15 személy


5. Mátyás király csoport: Kolozsvár – Marosvásárhely - Mikháza – Zetelaka – Csíksomlyó 

Indulás: május 10.
Célcsoport: lélekben és testben is erős, gyakorlott zarándokok, vagy túrázók, legfeljebb 12 személy 
Csoportvezető: Bogya Zoltán 


Amit tudni kell:  A zarándoklat a búcsújárás hagyományaira épül, de szívesen látunk nem hívő, útkereső embereket is, ha tiszteletben tartják e hagyományokat. 
A zarándoklat önellátó, a szervezők szállást, reggelit és vacsorát biztosítanak, melyet a résztvevők a helyszínen fizetnek. 
A résztvevők a zarándok felszerelésről maguk gondoskodnak. Hálózsák feltétlenül szükséges.  A csomagszállítás a helyi szervezők hozzájárulása a zarándoklathoz, helyenként a benzinköltség térítésével. Nem mindenhol megoldható, a zarándok igyekszik minden holmiját a hátán elvinni. 
A külföldi szakaszra a baleset-biztosítás kötelező.

A szállások jellemző díja: 1500 - 3000 Ft, illetve 30 - 40 RON/éj/fő. 
Az étkezés 500 – 1500 Ft, illetve 15– 30 RON/nap/fő áron biztosított. 

Az út hosszú és nehéz. Viszont mindvégig számíthatsz az önkéntesek segítségére, az Út mentén élő emberek rokonszenvére és különösen a benned lakó Isten erejére - csak vedd észre a kinyújtott kezüket! 

További információk és jelentkezés: Merva László (30/525 8516, merlaci@gmail.com)
Jelentkezési határidő: 2018. január 31. 


Tapasztalt pünkösdi zarándokok jelentkezését csoportvezetőnek, ill. a vezető segítőjének szívesen látjuk! 

Jelentkezési lap

Etikai kódex

2018.04.10. 07:00 - 05.18. 17:00

×

Az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával megvalósul az „A Mária Út önkéntes hálózatának kiépítése, fejlesztése és motivációs formáinak tervezése” című projekt keretein belül egy olyan know-how fejlesztés és tesztelés, amely révén lehetőségünk adódik nagyobb földrajzi és életkorbeli spektrumban önkénteseket bevonni, felkészíteni őket a kulturális értékekre alapozott programok egyedi önkéntes tevékenységére. Létrejön egy komplex motivációs módszertan, valamint a megvalósítás 3 évében annak alkalmazása és finomhangolása. A módszertan alapján hosszútávon az önkéntesség bevezetése, újraélesztése, működtetése, fenntartása, helyi értékek bevonása valósul meg. Ennek eredménye az erős társadalmasító hatás, a közösség kohéziós és kulturális értékeinek erősítése és átadása a következő generációnak. A projekt elemeként rendezvények, képzések, workshopok, kompetencia-térkép, kiadványok és egyéb eszközök megrendezése és beszerzése valósul meg.
A projekt támogatásának összege 25 Millió Forint, amely 100% intenzitású. A projekt megvalósítása 2017. április 1-jén kezdődött meg. A projekt zárására 2020. március 31-én kerül sor. A projekt az „EFOP-1.3.5-16-2016-00973” azonosítószámú támogatási szerződés keretében valósul meg.