Könnyező Szűzanya búcsú Győrben-Pannonhalmi főapátság

Időpontja: 2018.03.18. 08:00 - 17:00
, 2018.01.02. 10:37, szerző: sodi

Győr

Szent Patrik ünnepe Győrben pannonhalmi élményekkel.

RÉSZLETES PROGRAMLEÍRÁS:

Indulás Budapestről, utazás Győrbe.
Zarándoklatunk kezdetén a Szent István király által alapított székesegyházban részt veszünk Könnyező Szűzanya búcsúja alkalmából megtartott szentmisén. Az Írországból származó képen látható Szűzanya szeméből 1697. március 17-én, Szent Patrik ünnepén véres könnyek folytak.
A mise után a templomban felkeressük Szent László hermáját, majd tiszteletünket tesszük Boldog Apor Vilmos vértanú püspök sírhelyénél.
Városnéző séta a belvárosban, majd szabadprogram után az ezeréves pannonhalmi apátság lesz zarándoklatunk következő állomása. Közös ima a Szent Márton Bazilikában, majd séta a Mátyás király korabeli kerengő és a klasszicista könyvtár érintésével.
Szabadprogram után visszautazás Budapestre.

A zarándoklat a Via Sacra zarándok utazási iroda és a Mária Út közös szervezésében, a Mária Rádió támogatásával valósul meg.

SZOLGÁLAT: lelkivezetés, zarándok- idegenvezetés

UTAZÁS: autóbusszal

INDULÁS: 07:00 óra Budapest, Hősök tere, Műcsarnok melletti parkoló

RÉSZVÉTELI DÍJ: 6 490 Ft/fő, mely tartalmazza tartalmazza az autóbuszos utazás költségét és a zarándok- idegenvezetést.
A részvételi díj nem tartalmazza a belépőjegy árát (1900 Ft/fő).

Jelentkezés: Deák Andreánál telefonon: +36 30 494 19 47 vagy email-en: deak.andrea@mariaut.hu

2018.03.18. 08:00 - 17:00

×

Az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával megvalósul az „A Mária Út önkéntes hálózatának kiépítése, fejlesztése és motivációs formáinak tervezése” című projekt keretein belül egy olyan know-how fejlesztés és tesztelés, amely révén lehetőségünk adódik nagyobb földrajzi és életkorbeli spektrumban önkénteseket bevonni, felkészíteni őket a kulturális értékekre alapozott programok egyedi önkéntes tevékenységére. Létrejön egy komplex motivációs módszertan, valamint a megvalósítás 3 évében annak alkalmazása és finomhangolása. A módszertan alapján hosszútávon az önkéntesség bevezetése, újraélesztése, működtetése, fenntartása, helyi értékek bevonása valósul meg. Ennek eredménye az erős társadalmasító hatás, a közösség kohéziós és kulturális értékeinek erősítése és átadása a következő generációnak. A projekt elemeként rendezvények, képzések, workshopok, kompetencia-térkép, kiadványok és egyéb eszközök megrendezése és beszerzése valósul meg.
A projekt támogatásának összege 25 Millió Forint, amely 100% intenzitású. A projekt megvalósítása 2017. április 1-jén kezdődött meg. A projekt zárására 2020. március 31-én kerül sor. A projekt az „EFOP-1.3.5-16-2016-00973” azonosítószámú támogatási szerződés keretében valósul meg.