Bátaszék-Bátai Szent Vér Kegyhely-Máriagyűdi Passió

Időpontja: 2018.03.25. 08:00 - 17:00
, 2018.01.02. 10:14, szerző: sodi

Máriagyűd

Passió előadással egybekötött nagyböjti buszos zarándoklat délvidéki kegyhelyeken.

RÉSZLETES PROGRAMLEÍRÁS:

Indulás Budapestről, utazás Bátaszékre.
Virágvasárnapi szentmise a neogótikus Nagyboldogasszony plébániatemplomban, mely hazánk első ciszterci apátsága helyén áll. Innen Bátára, Magyarország egyetlen Szent Vér kegyhelyére vezet zarándokutunk. A monumentális Kegytemplom a falu fölötti dombon, a Szent László király által alapított egykori bencés kolostor helyén áll. A XV. század elején történt eucharisztikus csodának köszönhetően az apátság a középkori Magyarország egyik leghíresebb kegyhelye volt.
Közös ima után kora délután folytatjuk zarándoklatunkat Máriagyűdre. Áhitat a Kegytemplomban található Kegyszobor előtt, melyhez számos imameghallgatás és csodás gyógyulás köthető. Keresztutat járunk a kálvárián, majd megtekintjük a több mint 60 amatőr szereplő által korhű ruhákban előadott szabadtéri passiót.
Szabadprogram után hazautazás Budapestre.

A zarándoklat a Via Sacra zarándok utazási iroda és a Mária Út közös szervezésében, a Mária Rádió támogatásával valósul meg.

SZOLGÁLAT: lelkivezetés, zarándok- idegenvezetés

UTAZÁS: autóbusszal

INDULÁS: 07:00 óra Budapest, Hősök tere, Műcsarnok melletti parkoló

RÉSZVÉTELI DÍJ: 8 990 Ft/fő, mely tartalmazza az autóbuszos utazás költségét és a zarándok- idegenvezetést.

Jelentkezés Deák Andreánál emailen: deak.andrea@mariaut.hu, vagy telefonon: +36 30 494 19 47

2018.03.25. 08:00 - 17:00

×

Az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával megvalósul az „A Mária Út önkéntes hálózatának kiépítése, fejlesztése és motivációs formáinak tervezése” című projekt keretein belül egy olyan know-how fejlesztés és tesztelés, amely révén lehetőségünk adódik nagyobb földrajzi és életkorbeli spektrumban önkénteseket bevonni, felkészíteni őket a kulturális értékekre alapozott programok egyedi önkéntes tevékenységére. Létrejön egy komplex motivációs módszertan, valamint a megvalósítás 3 évében annak alkalmazása és finomhangolása. A módszertan alapján hosszútávon az önkéntesség bevezetése, újraélesztése, működtetése, fenntartása, helyi értékek bevonása valósul meg. Ennek eredménye az erős társadalmasító hatás, a közösség kohéziós és kulturális értékeinek erősítése és átadása a következő generációnak. A projekt elemeként rendezvények, képzések, workshopok, kompetencia-térkép, kiadványok és egyéb eszközök megrendezése és beszerzése valósul meg.
A projekt támogatásának összege 25 Millió Forint, amely 100% intenzitású. A projekt megvalósítása 2017. április 1-jén kezdődött meg. A projekt zárására 2020. március 31-én kerül sor. A projekt az „EFOP-1.3.5-16-2016-00973” azonosítószámú támogatási szerződés keretében valósul meg.