Tihanyi bencés apátság-Balázs áldás Szentantalfán

Időpontja: 2018.02.03. 08:00 - 17:00
, 2018.01.02. 10:01, szerző: sodi

Tihany

Balaton-felvidéki zarándoklat Balázs áldással, fakultatív borkostolással.

Részletes program leírás:

Indulás Budapestről, utazás Magyarország egyik legszebb fekvésű településére, Tihanyba. Zarándoklatunk kezdetén látogatást teszünk a tihanyi bencés apátságban a gazdag díszítésű barokk templom és a Királyi kripta érintésével, ahol az alapító I. András sírját találjuk.
Közös ima és a Balaton nagyszerű panorámájának megtekintése után folytatjuk zarándokutunkat Szentantalfára. A szépséges Balaton-felvidékre érkezve részt veszünk a torokbetegségek ellen védő balázsáldással egybekötött szabadtéri szentmisén a XIII. századi Szent Balázs templom romjainál.
Programunk folytatásaként betérünk egy Balázs hegyi pincébe, ahol a gazda finom borokkal és hideg ebéddel várja a bátor téli zarándokokat. Fakultatív borkóstolós ebéd után hazautazás Budapestre.

A zarándoklat a Via Sacra zarándok utazási iroda és a Mária Út közös szervezésében, a Mária Rádió támogatásával valósul meg.

SZOLGÁLAT :lelkivezetés, zarándok- idegenvezetés

UTAZÁS: autóbusszal

INDULÁS: 07:00 óra Budapest, Hősök tere, Műcsarnok melletti parkoló

RÉSZVÉTELI DÍJ: 6 990 Ft/fő, mely tartalmazza az autóbuszos utazás költségét és a zarándok- idegenvezetést.
A részvételi díj nem tartalmazza a belépőjegy árát (1200 Ft/fő).
Ebéd: 2 000 Ft/fő

A zarándoklat lelki vezetője: Hutóczky Béla atya

Jelentkezés: Deák Andreánál emailen: deak.andrea@mariaut.hu, vagy telefonon: +36 30 494 19 47

2018.02.03. 08:00 - 17:00

×

Az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával megvalósul az „A Mária Út önkéntes hálózatának kiépítése, fejlesztése és motivációs formáinak tervezése” című projekt keretein belül egy olyan know-how fejlesztés és tesztelés, amely révén lehetőségünk adódik nagyobb földrajzi és életkorbeli spektrumban önkénteseket bevonni, felkészíteni őket a kulturális értékekre alapozott programok egyedi önkéntes tevékenységére. Létrejön egy komplex motivációs módszertan, valamint a megvalósítás 3 évében annak alkalmazása és finomhangolása. A módszertan alapján hosszútávon az önkéntesség bevezetése, újraélesztése, működtetése, fenntartása, helyi értékek bevonása valósul meg. Ennek eredménye az erős társadalmasító hatás, a közösség kohéziós és kulturális értékeinek erősítése és átadása a következő generációnak. A projekt elemeként rendezvények, képzések, workshopok, kompetencia-térkép, kiadványok és egyéb eszközök megrendezése és beszerzése valósul meg.
A projekt támogatásának összege 25 Millió Forint, amely 100% intenzitású. A projekt megvalósítása 2017. április 1-jén kezdődött meg. A projekt zárására 2020. március 31-én kerül sor. A projekt az „EFOP-1.3.5-16-2016-00973” azonosítószámú támogatási szerződés keretében valósul meg.