Adventi zarándoklat Mátraverebély-Szentkútra és Pásztóra a könnyező Szűzanyákhoz

Időpontja: 2017.12.09. 09:00 - 17:00
, 2017.11.08. 15:08, szerző: sodi

mvszk

Adventi buszos zarándoklat Mátraverebély Szentkútra, majd Pásztóra.

A különleges hangulatú, szépséges téli tájat felvonultató utazásunkat követően Máriás köszöntőre érkezünk a Bazilikába.
A gyónási lehetőség után szentmisén veszünk részt a ferences atyákkal.
A kinti szabadprogram előtt megmelegszünk a Szent Jakab Étteremben egy finom ebéd elfogyasztásával.
Ezt követően nekivágunk a téli világban megbúvó csodák felfedezésének, megismerjük a kegyhely és a csodás gyógyulások történetét.
Csendes imádkozás, elmélkedés majd a kegytárgyboltban való kincskeresés után indulunk Pásztóra. A Szentlélek Ispotály kápolnában meghallgatjuk a könnyezések történetét, a kis temetőkerti templom csodáját. A Rosa Mystica és a Segítő Mária kegyszobrok közelségében csendesen, magunkba zárkózva imádkozhatunk és elgondolkozhatunk miértjén.
Bőséges áldásokkal és kegyelmekkel felvértezve indulunk majd így vissza a mindennapok világába.

Ellátás: lelkivezető és meleg ebéd

Jelentkezés: Deák Andrea: deak.andrea@mariaut.hu; vagy a +36 30 494 1947

2017.12.09. 09:00 - 17:00

×

Az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával megvalósul az „A Mária Út önkéntes hálózatának kiépítése, fejlesztése és motivációs formáinak tervezése” című projekt keretein belül egy olyan know-how fejlesztés és tesztelés, amely révén lehetőségünk adódik nagyobb földrajzi és életkorbeli spektrumban önkénteseket bevonni, felkészíteni őket a kulturális értékekre alapozott programok egyedi önkéntes tevékenységére. Létrejön egy komplex motivációs módszertan, valamint a megvalósítás 3 évében annak alkalmazása és finomhangolása. A módszertan alapján hosszútávon az önkéntesség bevezetése, újraélesztése, működtetése, fenntartása, helyi értékek bevonása valósul meg. Ennek eredménye az erős társadalmasító hatás, a közösség kohéziós és kulturális értékeinek erősítése és átadása a következő generációnak. A projekt elemeként rendezvények, képzések, workshopok, kompetencia-térkép, kiadványok és egyéb eszközök megrendezése és beszerzése valósul meg.
A projekt támogatásának összege 25 Millió Forint, amely 100% intenzitású. A projekt megvalósítása 2017. április 1-jén kezdődött meg. A projekt zárására 2020. március 31-én kerül sor. A projekt az „EFOP-1.3.5-16-2016-00973” azonosítószámú támogatási szerződés keretében valósul meg.