Szent Borbála nyomában a dorogi búcsún és Besztercebányán

Időpontja: 2017.12.03. 09:00 - 17:00
, 2017.10.17. 08:42, szerző: sodi

dorog

Buszos zarándoklat dorogi búcsúra, majd Besztercebánya történelmi belvárosába és az adventi vásárra.

Zarándoklatunkat szentmisével kezdjük Dorogon a Szent Borbála templomban, a helyi közösséggel együtt. A búcsú alkalmából a templomban őrzött Szent Borbála ereklye is látható lesz. A misét különleges zenei kíséret teszi majd felejthetetlenné, a helyi Bányász Zenekar által.
Ezt követően egy nem mindennapi támfalat, a Mária-barlangot keressük föl, Dorog területén, mely egy csodás történés által 1926 óta elfogadott kegyhely.
A határt átlépve a felvidék egyik gyöngyszeme felé vesszük utunkat. Besztercebánya története is a bányászathoz kapcsolódik. Virágkora szerencsére nem múlt el nyomtalanul, lakói ma is azon fényűző gótikus, reneszánsz és barokk paloták, templomok között sétálhatnak, melyeket gazdag elődeik építettek. Ezeket csodálhatjuk majd mi is, ráadásul különleges hangulatban, a város főterén kialakított adventi vásár kíséretében. Látványos épülete az Óratorony, mely úgy hajlik, akár pisai rokona, dőlése ma már 68 cm.
Végül a Szűz Mária Mennybemenetelének tiszteletére épített templomba látogatunk, melynek Szent Borbála kápolnájában található a Kárpát-medence egyik legértékesebb Szent Borbála- szárnyasoltára.

Részletes információk, árak, jelentkezés: Deák Andrea: + 36 30 494 19 47 deak.andrea@mariaut.hu

2017.12.03. 09:00 - 17:00

×

Az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával megvalósul az „A Mária Út önkéntes hálózatának kiépítése, fejlesztése és motivációs formáinak tervezése” című projekt keretein belül egy olyan know-how fejlesztés és tesztelés, amely révén lehetőségünk adódik nagyobb földrajzi és életkorbeli spektrumban önkénteseket bevonni, felkészíteni őket a kulturális értékekre alapozott programok egyedi önkéntes tevékenységére. Létrejön egy komplex motivációs módszertan, valamint a megvalósítás 3 évében annak alkalmazása és finomhangolása. A módszertan alapján hosszútávon az önkéntesség bevezetése, újraélesztése, működtetése, fenntartása, helyi értékek bevonása valósul meg. Ennek eredménye az erős társadalmasító hatás, a közösség kohéziós és kulturális értékeinek erősítése és átadása a következő generációnak. A projekt elemeként rendezvények, képzések, workshopok, kompetencia-térkép, kiadványok és egyéb eszközök megrendezése és beszerzése valósul meg.
A projekt támogatásának összege 25 Millió Forint, amely 100% intenzitású. A projekt megvalósítása 2017. április 1-jén kezdődött meg. A projekt zárására 2020. március 31-én kerül sor. A projekt az „EFOP-1.3.5-16-2016-00973” azonosítószámú támogatási szerződés keretében valósul meg.