Testi és lelki gyógyító helyek nyomában (Bélapátfalva és Bükkszentkereszt)

Időpontja: 2017.07.23. 07:00 - 21:00
, 2017.05.26. 15:16, szerző: reka

gyuri bácsi

Egy napos autóbuszos zarándoklat, találkozása bükki füves emberrel, Szabó Gyuri bácsival.

Időpont: 2017.július 23. (vasárnap)
Indulási helyszín: Blaha Lujza tér, volt Corvin áruház előtti parkoló
Ár: 7.990 Ft/fő

Szolgáltatás:

 

  • részvétel a reggeli szentmisén
  • az apátság megtekintése helyi idegenvezetéssel
  • találkozási lehetőség Szabó Gyuri bácsival, a bükki füves emberrel

 

Szállás: -

Ellátás: -

Az ajánlat nem tartalmazza:

  • utasbiztosítás
  • belépő (mely a helyszínen egyénileg fizetendő: 500 Ft / 400 Ft)

 

Program:

A Bükki Nemzeti Park szívében fekvő, lélegzetelállító környezetben, hazánk egyetlen, épségben maradt román kori ciszterci apátságában reggeli szentmisén veszünk részt Bélapátfalván. Ezt követően filmvetítés és idegenvezetés által megismerjük kalandos történetét. Utunkat a Bükk hegység legkáprázatosabb kanyargós, hegyi útján folytatva érjük el Bükkszentkeresztet. Szabó Gyuri bácsi, a gyógyító füves ember fogadja csoportunkat, kertjében tett sétánk alkalmával ámulhatunk a gyógynövények sokaságán, melyek a Teremtő Isten gyógyító szeretetét árasztják számunkra. A személyes beszélgetés közben teáit kortyolgatva máris a gyógyulás útjára léphetünk. Kérdésinkre választ kapva a megfelelő teákból vásárolhatunk is. A ferences nővéreket megismerve zárjuk tartalmas napunkat, a templom és kolostor csöndjében megpihenve, testünket-lelkünket megerősítve indulunk haza.

 

Jelentkezés: Deák Andrea    + 36 30 494 19 47      deak.andrea@mariaut.hu

Az estleges változás jogát fenntartjuk.

2017.07.23. 07:00 - 21:00

×

Az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával megvalósul az „A Mária Út önkéntes hálózatának kiépítése, fejlesztése és motivációs formáinak tervezése” című projekt keretein belül egy olyan know-how fejlesztés és tesztelés, amely révén lehetőségünk adódik nagyobb földrajzi és életkorbeli spektrumban önkénteseket bevonni, felkészíteni őket a kulturális értékekre alapozott programok egyedi önkéntes tevékenységére. Létrejön egy komplex motivációs módszertan, valamint a megvalósítás 3 évében annak alkalmazása és finomhangolása. A módszertan alapján hosszútávon az önkéntesség bevezetése, újraélesztése, működtetése, fenntartása, helyi értékek bevonása valósul meg. Ennek eredménye az erős társadalmasító hatás, a közösség kohéziós és kulturális értékeinek erősítése és átadása a következő generációnak. A projekt elemeként rendezvények, képzések, workshopok, kompetencia-térkép, kiadványok és egyéb eszközök megrendezése és beszerzése valósul meg.
A projekt támogatásának összege 25 Millió Forint, amely 100% intenzitású. A projekt megvalósítása 2017. április 1-jén kezdődött meg. A projekt zárására 2020. március 31-én kerül sor. A projekt az „EFOP-1.3.5-16-2016-00973” azonosítószámú támogatási szerződés keretében valósul meg.