Andocsi Mária Múzeum, Pünkösdi búcsú és csuszás vigadalom Csurgón

Időpontja: 2017.06.03. 07:00 - 04. 19:00
, 2017.05.11. 08:36, szerző: reka

virág

Autóbuszos zarándoklat a Pünkösdi hétvégén Andocs és Csurgó érintésével.

Időpont: 2017. június 3-4. (szombat-vasárnap)

Időtartam: 2 nap

Ár: 18 500 Ft/fő

Szolgáltatás:
- lelki vezetés
- múzeum látogatás
- pünkösdi szentmisén való részvétel körmenettel

Szállás: teljesen új zarándokszálláson (ágyneművel)

Ellátás: háromszori étkezés (vacsora, reggeli, ebéd)

Az ajánlat nem tartalmazza:  utasbiztosítás - vásári étel-ital kóstolás

 

Program:
Szombat délelőtt érkezés Andocsra, az Angyalok Királynéjának búcsújáróhelyére. A barokk kegytemplom páratlan szépségű templombelsővel rendelkezik, melyet a helyi plébános, Tamás atya vezetésével csodálhatunk meg. Szentélyében áll a 160 cm magas festett kegyszobor, Mária a gyermek Jézussal, melyet 1747-óta öltöztetnek. A több mint 300 ruhából kéthetente újjal, a liturgia színének figyelembe vételével. Délután a híres Csuszafesztiválon „Somogyország” hagyományos népi ételeit, csuszakülönlegességeket és történelmi borvidékének minőségi borait kóstolhatjuk meg. A vásári forgatagban színes kirakodóvásár és sok meglepetés várja még, e nemes gasztronómiai versengés tanúit.


Vasárnap délelőtt Csurgó egyházi, történelmi és kulturális emlékeivel ismerkedünk. Délután a horvátországi zarándokokkal és a helyi közösséggel ünnepi szentmise a Szentlélek templomban. Ezt követően körmenet a Máriás-forráshoz ahol ökumenikus imával és áldással zárul a pünkösdi búcsújárás. Az Óváros Történeti Parkjában búcsúzunk Csurgótól térzenét hallgatva, a kirakodóvásár portékái között kézműves emlékeket válogatva.


A Belső-Somogyi dombság déli lankáin fekvő Csurgó városát számos érdekessége miatt érdemes felkeresni. Már az Árpád-kor elején királyi birtokként működött, ebből az időből származik a Szentlélek templom gótikus tornya. A későbbiekben a templomos és johannita lovagok alakították életét. Zrínyi Miklós és Török Bálint is védte, gazdagította a várost, „Magyarország legszebb virágoskertjét” abban az időben Pemflinger Katalin, Török Bálint felesége alakította ki. Ennek emléket állítva a Történeti Emlékparkban ma is sétálhatunk a különleges gyógy-és fűszernövények között. A Park látványos palánkvára békés ostromra és ország ismereti kalandozásra buzdítja a zarándokokat. A tanösvény 10 interaktív állomással segíti a történelmi utazásra vállalkozókat. A Történeti Park korszerű zarándokszállással, a közelben csordogáló Máriás-patak frissítő vizével, a szomszédságában álló templom fenséges tornyával hívogatja a Mária-út zarándokait. A város híres lakója volt Csokonai Vitéz Mihály is, a Református Gimnázium egykori tanáraként. A barátságos, bensőséges hangulatú város templomai, épületei, múzeuma, a gimnázium történelmi könyvtára, a Történelmi Park maradandó élményeket nyújt az idelátogató zarándokoknak.


Jelentkezés: Deák Andrea +36 30 494 19 47 deak.andrea@mariaut.hu

2017.06.03. 07:00 - 04. 19:00