Pitti Katalin operaénekes, Liszt-díjas Érdemes művészkoncertje

Időpontja: 2017.05.28. 19:00 - 21:33
, szerző: reka

pitti

".... Mária, Mária fényesebb a csillagnál..." játékonysági hangverseny.
Hegedűs Valér orgonaművész, a kultúra lovagja. 

Időpont: 2017. május 28. (vasárnap) 19 óra

Helyszín: Csurgó - Szentlélek templom (Rákóczi F. u. 81.)


A Déli útvonalon újabb településsel, az ezeréves Csurgó városával bővült a Mária Út

 

A Belső-Somogyi dombság déli lankáin fekvő Csurgó városát számos érdekessége miatt érdemes felkeresni. Már az Árpád-kor elején királyi birtokként működött, ebből az időből származik a Szentlélek templom gótikus tornya. A későbbiekben a templomos és johannita lovagok alakították életét. Zrínyi Miklós és Török Bálint is védte, gazdagította a várost, „Magyarország legszebb virágoskertjét” abban az időben Pemflinger Katalin, Török Bálint felesége alakította ki. Ennek emléket állítva a Történeti Emlékparkban mai is sétálhatunk a különleges gyógy-és fűszernövények között. A Park látványos palánkvára békés ostromra és ország ismereti kalandozásra buzdítja a zarándokokat. A tanösvény 10 interaktív állomással segíti a történelmi utazásra vállalkozókat. A Történeti Park korszerű zarándokszállással, a közelben csordogáló Máriás-patak frissítő vizével, a szomszédságában álló templom fenséges tornyával hívogatja a Mária-út zarándokait. A város híres lakója volt Csokonai Vitéz Mihály is, a Református Gimnázium egykori tanáraként. A barátságos, bensőséges hangulatú város templomai, épületei, múzeuma, a gimnázium történelmi könyvtára, a Történelmi Park és érintetlen környezete - a közeli Duna-Dráva Nemzeti Park – maradandó élményeket nyújt az idelátogató zarándokoknak.

2017.05.28. 19:00 - 21:33

×

Az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával megvalósul az „A Mária Út önkéntes hálózatának kiépítése, fejlesztése és motivációs formáinak tervezése” című projekt keretein belül egy olyan know-how fejlesztés és tesztelés, amely révén lehetőségünk adódik nagyobb földrajzi és életkorbeli spektrumban önkénteseket bevonni, felkészíteni őket a kulturális értékekre alapozott programok egyedi önkéntes tevékenységére. Létrejön egy komplex motivációs módszertan, valamint a megvalósítás 3 évében annak alkalmazása és finomhangolása. A módszertan alapján hosszútávon az önkéntesség bevezetése, újraélesztése, működtetése, fenntartása, helyi értékek bevonása valósul meg. Ennek eredménye az erős társadalmasító hatás, a közösség kohéziós és kulturális értékeinek erősítése és átadása a következő generációnak. A projekt elemeként rendezvények, képzések, workshopok, kompetencia-térkép, kiadványok és egyéb eszközök megrendezése és beszerzése valósul meg.
A projekt támogatásának összege 25 Millió Forint, amely 100% intenzitású. A projekt megvalósítása 2017. április 1-jén kezdődött meg. A projekt zárására 2020. március 31-én kerül sor. A projekt az „EFOP-1.3.5-16-2016-00973” azonosítószámú támogatási szerződés keretében valósul meg.