×

Az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával megvalósul az „A Mária Út önkéntes hálózatának kiépítése, fejlesztése és motivációs formáinak tervezése” című projekt keretein belül egy olyan know-how fejlesztés és tesztelés, amely révén lehetőségünk adódik nagyobb földrajzi és életkorbeli spektrumban önkénteseket bevonni, felkészíteni őket a kulturális értékekre alapozott programok egyedi önkéntes tevékenységére. Létrejön egy komplex motivációs módszertan, valamint a megvalósítás 3 évében annak alkalmazása és finomhangolása. A módszertan alapján hosszútávon az önkéntesség bevezetése, újraélesztése, működtetése, fenntartása, helyi értékek bevonása valósul meg. Ennek eredménye az erős társadalmasító hatás, a közösség kohéziós és kulturális értékeinek erősítése és átadása a következő generációnak. A projekt elemeként rendezvények, képzések, workshopok, kompetencia-térkép, kiadványok és egyéb eszközök megrendezése és beszerzése valósul meg.
A projekt támogatásának összege 25 Millió Forint, amely 100% intenzitású. A projekt megvalósítása 2017. április 1-jén kezdődött meg. A projekt zárására 2020. március 31-én kerül sor. A projekt az „EFOP-1.3.5-16-2016-00973” azonosítószámú támogatási szerződés keretében valósul meg.

amp templates

Pünkösdi gyalogos zarándoklat Sümegről Balatonalmádiba

Időpontja: 2017.05.10. 07:00 - 14. 18:00

balaton_card.jpg

15 évvel ezelőtt a szeptemberi Sümeg-Balatonalmádi zarándoklattal kezdődött el a hazai zarándoklás újjászületése. Ekkor kaptuk meg a Lélektől ajándékul a Mária Út álmát is.

15 évvel ezelőtt a szeptemberi Sümeg-Balatonalmádi zarándoklattal kezdődött el a hazai zarándoklás újjászületése. Ekkor kaptuk meg a Lélektől ajándékul a Mária Út álmát is. Idén pedig új hagyományt kezdünk ezen a gyönyörű tájon: húsvéti időben zarándoklatra hívom szeretettel a testvéreket.

A pünkösdi öröm megélésén túl szeretnénk átadni a sok éves tapasztalatainkat azoknak, akik szívük indíttatására gyalogos zarándoklatokat szerveznének vagy vezetnének, mert a zarándoklás nagyszerű módja annak, amiről Pál apostol így ír: „terjedjen az Úr Igéje…” (2Thessz 3,1-5). A májusi esemény tehát zarándokvezető-képzőként is felfogható.

A tervezett program (véglegesítés alatt, még módosulhat):

Máj. 10. szerda: megérkezés Sümegi Kisfaludy vendégházba (egyénileg, fakultatív) ahol az első éjszakai szállás és vacsora lesz azoknak, akik nem reggel érkeznek.

Máj. 11. csütörtök: Indulás: reggel 7 órakor. A-Tapolca-Diszel (vagy az út állapotától függően a Gyulakeszi/Csobánc) - Mindszentkálla útvonalon érke-zünk meg Szentbékkállára (kb 30 km.). Szállás és meleg vacsora a Bánó Por-tán, Szentbékkállán.

Máj. 12. péntek: Indulás: reggel 8-kor. A Szentbékkálla – Kőtenger – Kö-veskál (itt Baladincz József atya fogadja a zarándokcsoportot) – Tagyon – Szent Balázs templomrom – Dörgicse útvonalon érünk Vászolyba (kb. 22 km). A nap folyamán keresztutat is járunk. A szállás a Gádor táborban lesz Vászolyon. Itt a konyha és az étkező biztosított, a vacsorát magunk készítjük el.

Máj. 13. szombat: Indulás: reggel 8-kor. Útvonal: Vászoly – Pécsely – Aszó-fő – Sajkod – Tihanyi félsziget – Tihany (kb 22 km.) Tihanyban részvétel az esti szentmisén a Bencés templomban. Szállás a Csizmazia vendégházban, ahol az étkezést újra magunk oldjuk meg.

Máj. 14. vasárnap: A Tihany – Balatonfüred – Csopak – Paloznak – Lovas – Alsóőrs útvonalon érkezünk Balatonalmádiba a Szent Imre templomhoz (kb. 24 km), a magyar Szent Család ereklyéit őrző Szent Jobb kápolnához. Érkezéskor az élmények megosztása és záróimádság a templomban - a 19 órai Szentmisén való részvétel fakultatív. Ezt követően hazautazás egyénileg.

A szálláshelyek panzió jellegűek, egyedül Vászolyon szükséges hálózsák. Egy kísérőautó szállítja majd a csomagokat, melyet a zarándokok felváltva ve-zetnek. A szállásra és étkezésre naponta 7-8000 Ft-ot kell kalkulálni fejen-ként. A szállások befogadóképessége miatt legfeljebb húsz fő jelentkezésére lesz lehetőség! 

Jelentkezési lap innen tölthető le.

Imádságos szeretettel várom a leendő zarándoklat-vezetőket:
Szabó Tamás elnok@mariaradio.hu +3630 4676444

P1010119.JPG

2017.05.10. 07:00 - 14. 18:00