Önkénteseink zarándoklatai

2012__Palos_70_Zarandoklat__384.jpg

Virágvasárnapi zarándoklat Kulcsra

Nagyböjti zarándoklat fejér megyében!


zarándokvezető képzés

Mária Út zarándoklat Ásotthalom,Árpád-házi Szent Erzsébet kápolnáig

Szeged és Homokháti kistérség fiataljainak egyházmegyei lelki napja keretében : Mária Út zarándoklat


csiksomlyo.jpg

Pünkösdi gyalogos zarándoklat a Csíksomlyói búcsúba

2018. április 10. és május 18. között immár a tizenegyedik alkalommal szervezik meg a Mária Út önkéntesei a csoportos pünkösdi zarándoklatot Budapestről, Máriapócsról és immáron Kolozsvárról is, Csíksomlyóba.


Motoros zarándoklat

Motoros zarándoklat a csiksomlyói búcsúra

Sajátos zarándoklási lehetőség a Mária Úton!


fatima

A Fatimai emléknap - Zarándoklat Soroksárra


2012__Mariaremete_zarandoklat__103.jpg

Rózsafüzér Zarándokat a Déli Mária Úton


Máriapócs kegytemplom

Máriapócsi Egyházmegyei Zarándoklat

A gyalogos és kerékpáros zarándoklási lehetőség.


szent jobb kelet

Szent Jobb zarándoklat

A 2018. augusztus 20-i Szent Jobb Körmenetre a Mária út keleti ágán gyalogos zarándoklatot indítunk.×

Az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával megvalósul az „A Mária Út önkéntes hálózatának kiépítése, fejlesztése és motivációs formáinak tervezése” című projekt keretein belül egy olyan know-how fejlesztés és tesztelés, amely révén lehetőségünk adódik nagyobb földrajzi és életkorbeli spektrumban önkénteseket bevonni, felkészíteni őket a kulturális értékekre alapozott programok egyedi önkéntes tevékenységére. Létrejön egy komplex motivációs módszertan, valamint a megvalósítás 3 évében annak alkalmazása és finomhangolása. A módszertan alapján hosszútávon az önkéntesség bevezetése, újraélesztése, működtetése, fenntartása, helyi értékek bevonása valósul meg. Ennek eredménye az erős társadalmasító hatás, a közösség kohéziós és kulturális értékeinek erősítése és átadása a következő generációnak. A projekt elemeként rendezvények, képzések, workshopok, kompetencia-térkép, kiadványok és egyéb eszközök megrendezése és beszerzése valósul meg.
A projekt támogatásának összege 25 Millió Forint, amely 100% intenzitású. A projekt megvalósítása 2017. április 1-jén kezdődött meg. A projekt zárására 2020. március 31-én kerül sor. A projekt az „EFOP-1.3.5-16-2016-00973” azonosítószámú támogatási szerződés keretében valósul meg.