×

Az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával megvalósul az „A Mária Út önkéntes hálózatának kiépítése, fejlesztése és motivációs formáinak tervezése” című projekt keretein belül egy olyan know-how fejlesztés és tesztelés, amely révén lehetőségünk adódik nagyobb földrajzi és életkorbeli spektrumban önkénteseket bevonni, felkészíteni őket a kulturális értékekre alapozott programok egyedi önkéntes tevékenységére. Létrejön egy komplex motivációs módszertan, valamint a megvalósítás 3 évében annak alkalmazása és finomhangolása. A módszertan alapján hosszútávon az önkéntesség bevezetése, újraélesztése, működtetése, fenntartása, helyi értékek bevonása valósul meg. Ennek eredménye az erős társadalmasító hatás, a közösség kohéziós és kulturális értékeinek erősítése és átadása a következő generációnak. A projekt elemeként rendezvények, képzések, workshopok, kompetencia-térkép, kiadványok és egyéb eszközök megrendezése és beszerzése valósul meg.
A projekt támogatásának összege 25 Millió Forint, amely 100% intenzitású. A projekt megvalósítása 2017. április 1-jén kezdődött meg. A projekt zárására 2020. március 31-én kerül sor. A projekt az „EFOP-1.3.5-16-2016-00973” azonosítószámú támogatási szerződés keretében valósul meg.

amp templates

Zarándoklatok MindenkiNEK

cikk, 2019.10.18. 10:51, szerző: sodi

Készüljünk együtt testben és lélekben a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra!

NEK NEKed is!

Önkénteseket keresünk!

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus lehetséget nyújt arra is, hogy megmutassuk egymás iránti tiszteletünket és szeretetünket. Keressük azokat, akik önkéntes szolgálatukkal szeretnék segíteni a zarándokok útját.

Szállást keresünk!

Keressük azokat a magán, vagy közösségi szállásokat akik térítésmentesen tudnak szállást ajánlani a zarándokoknak.

NEK felkészítő zarándoklatok "Keresztény tanösvényen"

Böjte Csaba testvér 2019. szeptemberében új felnőtt katekézist indított "Keresztény tanösvény" címmel, melyben a hit alapjaival ismertet meg mindenkit. Tematikus zarándoklatainkon Csaba testvér adott tanítását dolgozzuk fel közösen ezzel is segítve hitünk titkainak megértését.

Zarándoklatok a NEK rendezvényeire

Hívunk mindenkit, hogy a zarándoklás erejéből táplálkozva tereljük életünket új mederbe. A régió csodás tájait járjuk be, érintve lélekemelő szent helyeket, miközben élmélkedünk, beszélgetünk vagy imádkoznunk. Megismerkedhetünk hitünk titkaival, az érintett települések vendégszeretetével és valódi közösségként érkezhetünk a budapesti világeseményre.