×

Az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával megvalósul az „A Mária Út önkéntes hálózatának kiépítése, fejlesztése és motivációs formáinak tervezése” című projekt keretein belül egy olyan know-how fejlesztés és tesztelés, amely révén lehetőségünk adódik nagyobb földrajzi és életkorbeli spektrumban önkénteseket bevonni, felkészíteni őket a kulturális értékekre alapozott programok egyedi önkéntes tevékenységére. Létrejön egy komplex motivációs módszertan, valamint a megvalósítás 3 évében annak alkalmazása és finomhangolása. A módszertan alapján hosszútávon az önkéntesség bevezetése, újraélesztése, működtetése, fenntartása, helyi értékek bevonása valósul meg. Ennek eredménye az erős társadalmasító hatás, a közösség kohéziós és kulturális értékeinek erősítése és átadása a következő generációnak. A projekt elemeként rendezvények, képzések, workshopok, kompetencia-térkép, kiadványok és egyéb eszközök megrendezése és beszerzése valósul meg.
A projekt támogatásának összege 25 Millió Forint, amely 100% intenzitású. A projekt megvalósítása 2017. április 1-jén kezdődött meg. A projekt zárására 2020. március 31-én kerül sor. A projekt az „EFOP-1.3.5-16-2016-00973” azonosítószámú támogatási szerződés keretében valósul meg.

amp templates

Mobilalkalmazások

Mobil alkalmazás Erdőkürt - MVSZK

Erdőkürt - Mátraverebély-Szentkút

Nyugdíjas csoportok vagy egyéni zarándokok gyalogos zarándoklata a Mária Út új szakaszán Erdőkürttől Mátraverebély-Szentkútig. A zarándokúthoz letölthető mobil alkalmazás tartalmazza a térképet, valamint a látnivalókról és a szálláshelyekről elérhető információkat.

Alkalmazás letöltése mobilkészülékre>>

Alkalmazás megtekintése >>

Mobil alkalmazás Gyöngyös - MVSZK

Gyöngyös - Mátraverebély-Szentkút

Diákcsoportok gyalogos zarándoklata a Mária Úton Gyöngyöstől Mátraverebély-Szentkútig. A zarándokúthoz letölthető mobil alkalmazás tartalmazza a térképet, valamint a látnivalókról és a szálláshelyekről elérhető információkat.

Alkalmazás letöltése mobilkészülékre>>

Alkalmazás megtekintése >>

Mobil alkalmazás Gondviselés Útja

Gondviselés Útja (Kultúrtörténeti detektív játék)

Célja egy adott helytörténet, lelki történet újra élése személyes részvétellel. A mobil alkalmazás a zarándoklat során a helyszínhez kötött navigáció alapján a felhasználók számára szöveges információkat ad. 7 állomás, 7 gondolat, 7 feladat. A gondviselés megismerése és megtapasztalása. A zarándokúthoz letölthető mobil alkalmazás tartalmazza a kultúrtörténei detektívjátékot, a térképet, valamint a látnivalókról elérhető információkat.

Alkalmazás letöltése mobilkészülékre>>

Alkalmazás megtekintése >>

Mobil alkalmazás Megvilágosodás Útja

Megvilágosodás Útja (Tájérték caching játék)

A zarándokút mentén megjelenő tájérték elemek felkutatása játékosan, egy stilizált kép megtalálása és lefotózása, majd közös kiértékelés. A zarándokúthoz letölthető mobil alkalmazás tartalmazza a tájérték caching játékot, a térképet, valamint a látnivalókról elérhető információkat.

Alkalmazás letöltése mobilkészülékre>>

Alkalmazás megtekintése >>

Mobil alkalmazás Balatonalmádi - Sümeg

Balatonalmádi - Sümeg

Prémium gyalogos zarándoklat a Mária Út Balaton-felvidéki szakaszán. A zarándokúthoz letölthető mobil alkalmazás tartalmazza a térképet, valamint a látnivalókról és a szálláshelyekről elérhető információkat.

Alkalmazás letöltése mobilkészülékre>>

Alkalmazás megtekintése >>

Mobil alkalmazás Balatonalmádi - Sümeg Játék

Balatonalmádi - Sümeg (Tájérték caching játék)

A kiegészítő mobil alkalmazás a zarándoklat belső, lelki folyamata három szakaszának megfelelően minden nap más tematikájú játékával három tartalmas napot nyújt a Mária Út mentén. A zarándokúthoz letölthető mobil alkalmazás tartalmazza a tájérték caching játékot, a térképet, valamint a látnivalókról elérhető információkat.

Kiegészítő alkalmazás (játék) letöltése mobilkészülékre>>

Kiegészítő alkalmazás (játék) megtekintése >>

Mobil alkalmazás Vízizarándok

Melk - Budapest vízi zarándoklat

A túraútvonal az alsó-ausztriai Melk városából indul és közel 400 folyamkilométer evezés után, 14 nap alatt érkezik Budapestre, érintve és megtekintve Alsó-Ausztria, a Szlovák- Magyar Duna-mente és a Dunakanyar-Budapest túraút Duna-menti katedrálisait, bazilikáit, várait, szakrális helyeit, amelyeket a Duna folyó mentén életre hívódó kultúrák hoztak létre és hagyományoztak át az ezredévek során. A zarándoklatnak különös hangulatot ad a vízről szemlélhető természeti táj – Wachaui kultúrtáj, Szigetköz, Dunakanyar. A zarándokúthoz letölthető mobil alkalmazás tartalmazza a térképet, valamint a látnivalókról és a szálláshelyekről elérhető információkat.

Alkalmazás letöltése mobilkészülékre>>

Alkalmazás megtekintése >>

Mobil alkalmazás 1úton

1Úton Nemzetközi Zarándoknap

A Mária Út teljes szakaszán egy közös célért szervez zarándoklatot a Mária Út Egyesület Nagyboldogasszony ünnepe után. Ez a minden évben megrendezendő zarándoknap az 1Úton nevet viseli és több száz települést érint Ausztriában, Erdélyben, Felvidéken, Délvidéken és Magyarországon egyaránt. Az idei év zarándoklatát a szervezők és a résztvevők az egységért és a békéért ajánlják fel. Vannak ugyanis olyan történelmi sebek és szakadékok, amelyeket csak a hit és a szeretet tud áthidalni és gyógyítani. Ennek fényében a zarándoklat 200 – átlagosan 25 kilométerre lebontott – szakasza közül az egyik szakasz az Ukrajna békéjéért nevet viseli majd.

Alkalmazás letöltése mobilkészülékre>>