Szűz Mária Szent neve templom

templom, 2017.01.09. 13:09

Márai Szent neve templom Botfa

Az 1796-ban felszentelt templom a Hűvös kastély (ma Mindszenty Ifjúsági Ház) mellett épült a csatári plébánia ellátásában.
A parkolás ingyenes.
Szentségimádás: Jézus Szíve ünnepén.
Búcsú: szeptember 12.
Szentmise: csütörtökön 17 órakor, vasárnap délelőtt 9.30-kor, továbbá minden hónap első péntekén reggel 8 órakor.

Nyitva tartási időszak kezdete: január 01
Nyitva tartási időszak vége: december 31
Akadálymentesített: nem
Felekezet: római katolikus
Telefon: +36307237059
Építészeti stílus: kései barokk
Típus: templom
Látogathatóság: Előzetes bejelentkezéssel.


×

Az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával megvalósul az „A Mária Út önkéntes hálózatának kiépítése, fejlesztése és motivációs formáinak tervezése” című projekt keretein belül egy olyan know-how fejlesztés és tesztelés, amely révén lehetőségünk adódik nagyobb földrajzi és életkorbeli spektrumban önkénteseket bevonni, felkészíteni őket a kulturális értékekre alapozott programok egyedi önkéntes tevékenységére. Létrejön egy komplex motivációs módszertan, valamint a megvalósítás 3 évében annak alkalmazása és finomhangolása. A módszertan alapján hosszútávon az önkéntesség bevezetése, újraélesztése, működtetése, fenntartása, helyi értékek bevonása valósul meg. Ennek eredménye az erős társadalmasító hatás, a közösség kohéziós és kulturális értékeinek erősítése és átadása a következő generációnak. A projekt elemeként rendezvények, képzések, workshopok, kompetencia-térkép, kiadványok és egyéb eszközök megrendezése és beszerzése valósul meg.
A projekt támogatásának összege 25 Millió Forint, amely 100% intenzitású. A projekt megvalósítása 2017. április 1-jén kezdődött meg. A projekt zárására 2020. március 31-én kerül sor. A projekt az „EFOP-1.3.5-16-2016-00973” azonosítószámú támogatási szerződés keretében valósul meg.